Образование

Съвети за спестяване и отстъпки за международни студенти

Едно от най-хубавите неща за международните студенти в Обединеното кралство са отстъпките, които те получават. Ще намерите отстъпки за книги, музика, филми и дори козметика и храна.

Карта за чуждестранни студенти “NUS Extra Card”

При пристигане в Кралството, всеки нов студент може да си изкара “NUS Extra Card”, стига да има 16 годишна възраст и да се обучава в учебно заведение, което е в партньорство с “NUS (National Union of Students)”. Можете да си изкарате картата срещу 11GBP, но определено си заслужава, защото тя е чудесен начин да спестявате от отстъпки. След като вече имате своята “NUS Extra Card” вече имате право на отстъпки от:

  • Книги и канцеларски материали
  • Музикални дискове и DVD-та
  • Дрехи и козметика
  • Храни и напитки
  • Кино и ресторанти

Имате и достъп до ексклузивни оферти и награди, сред които да шофирате спортна кола по писта или да получите постер от лимитиран тираж. Срещу 1.99GBP може да надградите своята “NUS Extra Card” и да ви извадят и “International Students Identity Card (ISIC)”, с която пък имате отстъпки из 140 държави по света и може да я ползвате, когато се приберете в родината си.

За повече информация около отстъпките и за това как да кандидатствате за “NUS Extra Card” може да посетите официалния им сайт.

Съвети за спестяване

Колко пари ще изхарчите докато се обучавате в Обединеното кралство зависи почти изцяло от вашия начин на живот. Ако ходите всяка седмица на кино, вечеряте навън и често посещавате клубове, наличните ви финанси много бързо ще се изпарят. Ако се възползвате от развлеченията, които се организират от учебното заведение, в което се обучавате и от студентските социални клубове, определено ще усетите положителна разлика в бюджета си.

В районите около повечето университети за студентите има  направени кина, нощни клубове, театър и други развлечения. Цените са много по-ниски, отколкото ако отидете да се развличате на места извън района на университета и общежитията.

Друг добър начин за спестяване е винаги да питате дали се предлага отстъпка за студенти. Независимо, че не е обявена никъде, няма как да сте сигурни ако не попитате. Това може направите във всяко кино, театър, музей, галерия и т.н. , но не забравяйте да вземете със себе си своята “NUS” карта.

About the author

Daniel

1 Comment

Click here to post a comment

Категории