Образование

Характеристики на британското висше образование

Придобитото във Великобритания висше образование е признато навсякъде по света. Образователната система е с висок стандарт и учебните заведения се смятат за едни от най-добрите по света, а оттам и придобитото висше образование и квалификации. В процес на обучение студентите стават независими и развиват своето творчество и лидерство, а това са особено ценени качества. За придобиването на бакалавърска степен се учи 3 години, а за магистър още една като по този начин се спестява време и ресурси на студентите. Всеки университет има изградена мрежа за настаняване и помощ на чуждестранните студенти. Обучаващите се имат възможност за работа през свободното си време, както и през ваканциите.

Да си студент във Обединеното кралство е шанс, който не трябва да се изпуска. Там човек може да се докосне до местната история и да живее в една динамична и уникална среда. Университетите обаче изискват кандидат-студентите, чийто роден език не е английският, да докажат, че го знаят като предоставят международно признат сертификат. Минималните резултати валидни за прием обикновено са 6,0 IELTS или 80 точки за интернет варианта на TOEFL. Има определени специалности, за които университетите изискват и по-високи резултати. За някои магистърски програми се изисква от кандидатите да са положили и GMAT с добър резултат, както и да имат 2 или 3 години стаж по специалността си като добавка към бакалавърската диплома.

Студенти от ЕС не се нуждаят от виза за да следват в Обединеното кралство, но е необходимо от одобрените кандидати да имат документ за безусловен прием от съответния университет.

Категории