Пазаруване

40 съвета за изгодно пазаруване онлайн (втора част)

Пазаруването онлайн има различни предимства. Освен това може да се окаже и доста изгодно. Запознайте се с нашите 40 съвета, които ще ви помогнат да се възползвате от най-добрите оферти при пазаруване в интернет.

Тази статия е продължение – ако не сте прочели досега, вижте и

Първа част

 

21. Скрити отстъпки за бутилирано вино и шампанско

Чрез този инструмент може да намерите всякакви вина и шампанско на ниски цени.

22. Възползвайте се от предложения за евтини парфюми онлайн

Забравете магазините и парфюмериите. Голям брой специализирани онлайн търговци предлагат маркови парфюми или добри имитации на изгодни цени.

23. Запознайте се с правата си при пазаруване в интернет

Грешки наистина се случват. Ако чисто нов IPAD за 50 паунда изглежда прекалено хубаво за да е истина, то вероятно е така.

Ако търговците са сгрешили цената, те не са длъжни да ви продадат продукта, но ако забележите нещо такова, все пак може да опитате късмета си. Ако обаче установите, че умишлено подвеждат клиентите, обяснете им, че това е престъпление.

24. Планирате да си закупите нещо от Boots? Пазарувайте през уикенда, когато ви се начисляват бонус точки.

Когато става дума за пазаруване от Boots.com, ако имате карта, в която се отчитат вашите бонус-точки за лоялен клиент, всичко опира до това да улучите правилния момент. Предимството на това да пазарувате през уикенда е, че получавате 4 точки към вашата карта Advantage за всеки похарчен паунд, като една точка се равнява на един пенс.

Имайте предвид, че не винаги офертите на Boots са най-евтините, но има моменти, в които има изгодни сделки, особено ако ползвате и картата Advantage.

От Boots често стимулират клиентите си и раздават бонус точки, особено през почивните дни. Особено около Коледа се среща често бонус от 1 000 допълнителни точки при похарчени 50 паунда.

25. Винаги използвайте подаръчните ваучери възможно най-скоро

Ако сте получили подаръчни карти или ваучери, използвайте ги възможно най-скоро по три причини:

  • Понякога търговците фалират

Множество търговци на дребно претърпяват фалит. А ако това се случи, те спират да приемат карти и ваучери.

  • Подаръчните карти ИМАТ срок на годност.

Повечето подаръчни карти трябва да бъдат употребени в рамките на определен период от време, така че не забравяйте да ги използвате, преди да изтече определеното време.

  • Може да забравите за тях или да ги загубите

Също така има и възможност просто да забравите или загубите ваучерите си, ако не ги употребите бързо.

26. Сканирайте баркодовете по магазините, а след това да поръчайте онлайн

Приложението за телефон RedLaser е баркод скенер, което е много полезно особено ако сте навън и забележите потенциална покупка. Импулсивните покупки рядко са добър избор, но ако има нещо, което е хванало окото ви, уверете се, че ще платите за него най-ниската възможна цена.

Възползвайки се от мощта на интернет и смартфоните, просто сканирайте баркода на продукта през приложението и така ще разберете дали същия продукт е по-евтин в друг магазин или в интернет.

Ако се окаже, че продуктът е по-евтин на друго място, ще го разберете на време.

27. Заобиколете новите условия за доставка на Amazon

Според новите условия за доставка на Amazon, трябва да сте похарчили минимум 10 паунда, за да се възползвате от безплатна доставка. Но това правило може да бъде заобиколено.

На този адрес ще можете да изпробвате услугата Amazon Prime безплатно за 1 месец (за редовен абонамент е 49 паунда на година), през който няма да ви се налага да плащате за доставка, независимо от стойността на покупката.

28. Действия при неизпълнение или закъснение на доставката

Неизпълнението или закъснението на определена доставка е достатъчна причина, за да не останете доволни. Но все пак можете да отвърнете на удара, ако знаете правата си. Може дори да сте в състояние да ги принудите да ви дадат компенсация за загубеното време.

29. Как да проверите легитимността на сайтовете?

Често се създават фалшиви сайтове, с изгодни оферти, чиито собственици печелят на ваш гръб чрез измама. Бъдете особено внимателни откъде поръчвате, особено

ако сайтът е непознат за вас.

Не мислете, че като определен онлайн магазин появява на някоя уважавана търсачка, това го прави реномиран. Използвайте нашия бърз списък:

• Търсене на „HTTPS“

При извършване на плащане „HTTP“ трябва да се появи като „HTTPS“. Така ще знаете, че сте защитени.

• Регистрирана ли е компанията в Обединеното кралство?

Бъдете много предпазливи от фирми само с PO Box или имейл адрес. За да установите легитимността на компанията, могат да ви помогнат сайтовете www.whois.net и www.companieshouse.gov.uk.

• Използвайте Google за отзиви

Интернет е начин да потърсите мнения на потребителите. Най-лесният за всички – направете едно бързо търсене в Google за името на компанията и прочетете клиентски оплаквания и отзиви.

• Понякога защитата е безсилна

В крайна сметка винаги има риск – компанията може да фалира, за това трябва да вземете решение дали сте готови да поемете риска да загубите пари.

Все пак не бъдете прекалено уплашени от прочетеното относно безопасността. Всеки ден ние всички правим сделки, основани на доверие, така че просто проверете това, което е възможно.

30. Винаги четете условията за ползване

Наистина текста на условията за ползване може да е дълъг, скучен и на моменти – неразбираем, но не потвърждавайте, че сте съгласни, преди да знаете с какво се съгласявате.

Дори и да не четете юридическия текст, винаги четете поне стандартните условия, преди да сте платили, за да се знае за какво точно давате парите си. Винаги задавайте въпросите си предварително, ако има нещо, което не разбирате, преди да сключите сделката.

31. Купете евтино продукти като Uggs, Kindle, iPad

Съществуват различни трикове за намаляване на търговските разходи, включително тези за закупуване на маркови, обикновено скъпи стоки. Марковите стоки в повечето случаи безспорно имат своите плюсове, така че, ако имате възможност, насочете се към тях. Регистрирайте се на официалните страници на компаниите, абонирайте се за бюлетините им с оферти и промоции и така ще е много вероятно да получите чудесни предложения.

32. Натрупайте безплатно 30 паунда във ваучери за покупки, като използвате кредитна карта за плащане

Безплатни покупки под формата на ваучери за подарък са на разположение, когато плащате с кредитна карта. Повечето банки и кредитори се опитват да стимулират клиентите си да пазаруват и използват техните кредитни карти и затова им предлагат подаръци.

Ключът към това наистина да имате изгода от тези ваучери е винаги да изплащате минималната вноска по картата всеки месец, за да се избегнат високите лихви и задлъжняването.

33. Помислете, преди да отбележите, че желаете допълнителна гаранция

Често, когато купувате техника онлайн, има възможност за отметка, ако искате да добавите допълнителна гаранция.

Тези гаранции обхващат вашия уред за механична или електрическа повреда, но в повечето случаи се оказват пълна загуба на пари, често колкото струва самият продукт.

34. Не си мислете, че винаги е по-евтино онлайн

Струва си да се отбележи, че понякога посещението в някой магазин ви позволява да водите преговори и да се пазарите по начин, който не може да направите онлайн, особено ако става въпрос за отстъпки за определени стоки.

35. Действайте организирано, за да избегнете скъпите разходи за доставка в кратки срокове

Ако имате нужда от нещо до определена дата, например за Коледа или за рожден ден, обмислете добре как да планирате нещата, за да не се окажете принудени да плащате скъпите такси за бърза доставка. Ако поръчате по-рано, ще платите по-малко за доставката, а дори понякога може да се окаже безплатна.

36. Преди да похарчите пари за нещо, помислете не може ли да го наемете?

Има покупки, които всъщност са напълно излишен разход на средства. Някои неща са ви необходими за кратко, след което повече никога няма да ви потрябват. Помислете такъв ли е и вашият случай. Ако ви трябва нещо скъпо, което ще използвате еднократно, не е ли по-добър избор да го наемете? Сумата ще е значително по-малка.

37. Клубни отстъпки за майки

Търговците често предлагат клубни отстъпки за майките с малки деца и бъдещите майки. За да пазарувате по-евтино като ползвате отстъпките си трябва да изберете внимателно от кои магазини ви е изгодно и кои трябва да избягвате въпреки гарантираните отстъпки.

38. Спечелете отстъпка при следваща покупка

Много сайтове предлагат отстъпки при следваща покупка, ако вече веднъж сте пазарували от тях. Така с времето може да се превърнете в редовен клиент и да ви предложат още по-големи отстъпки.

39. Преди да заплатите за нещо, проверете дали не може да го получите безплатно

Преди да се разделите с парите си, първо проверете дали не може да получите същата или подобна стока безплатно чрез Freecycle или Freegle.

40. Купувайте извън сезона

Времето и сезона могат да бъдат големи фактори за образуването на крайната цена на определени стоки, така че се съобразявайте и с това. Например летните дрехи и аксесоари често е за предпочитане да бъдат закупени през зимата, защото се предлагат на значително по-ниски цени поради липсата на интерес от купувачите.

About the author

Daniel

2 Comments

Click here to post a comment

Категории