Образование в Англия, Уелс и С. Ирландия

Birmingham City University

Днес ще ви представим един от трите университета, които се намират на територията на втория по големина град в Англия – Бирмингам, а именно Birmingham City University. Университетът получава официален статут още през 1992 година, като наследник на Birmingham College of Art. В него се обучават много студенти от цял свят, като общият брой на студентите е над 23 000.

Градът

Бирмингам има репутация на „най-младежкия“ град в цяла Европа, благодарение на трите добре устроени университета, намиращи се на територията му, които привличат десетки хиляди студенти. Градът се намира в Уест Мидландс, Западна Англия и е с население от 2 300 000 души. Заради добре развитата индустрия, Бирмингам е известен като „Световната работилница“. От туристическа гледна точка, градът е 4-ти по посещаемост в Англия и 55-ти по население в света. Други неща, с които е известен града, са историческите забележителности, добрите ресторанти и нощните заведения.

За университета

В Birmingham City University се обучават над 23 000 студенти от цял свят и управата му се стреми постоянно да усъвършенства и развива университета и специалностите. Предлаганите курсове там са на изключително високо ниво, имат първокласен персонал и практическа насоченост на обучението. Birmingham City University е известен като един от най-добрите университети в Англия, като през септември 2008 година дори поставя рекорд за най-много кандидати измежду всички университети там. Кандидат-студентите могат да избират между разнообразни специалности в сферата на изкуство и дизайн, комуникации, бизнес и социални дейности и др. Университетът предлага невероятни условия и възможности за студентите.

Програма

Университетът е посветен на развитието и обучението на студентите си, както и тяхното подготвяне за бъдещите им кариери. Може да се каже, че университетът постига целите си, като за това свидетелстват многото възпитаници, които сега са в международното бизнес общество и се доказват постоянно.

Магистърските програми са с продължителност от 1 година, а бакалавърските са с минимална продължителност поне 1 година за студенти в редовна форма и минимум 2 години за задочниците.

В Birmingham City University учебната година започва на 22 септември.

Специалности и такси

За да добиете по-добра представа за предлаганите специалности и таксите за обучение според тях, всичко е подредено в таблици.

 • Бакалавър.

 

Специалност

Година от

Година до

Начало на учебната
година-месец

Такса за обучение в британски лири 

(на година)

Бакалавърска програма – Архитектура

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Моден дизайн

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Счетоводство

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Реклама

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Бизнес

1

4

 септември

8950
Бакалавърска програма – Икономика

1

4

 септември

8950
Курс за сертификат по английски за академични цели

1

4

 целогодишни

6400
Музикални курсове

1

4

 целогодишни

12500
Актьорски курсове

1

4

 целогодишни

12500
BTEC Foundation Diploma „Изкуства и Дизайн”

1

4

 целогодишни

6400

 

 • Магистър.

 

Специалност

Година от

Година до

Начало на учебната
година-месец

Такса за обучение

в британски лири

(на година)

Магистърски програми – мода

1

2

 септември – март

9550 £
Магистърски програми – фотография

1

2

 септември – март

9550 £
Магистърски програми – реклама

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – бизнес

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – финанси

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – икономика

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – маркетинг

1

2

 септември – март

9550
Магистърски програми – право

1

2

 септември – март

9550

 

 • MBA.

Специалност

Година от

Година до

Начало на учебната
година-месец

Такса за обучение

(брит. лири 

на година)

MBA програми

1

1

 септември – март

10900
MBA програми – задочно

1

1

 септември – март

11060

 

Допълнителни неща, които се заплащат са:

 • Учебници – £150 ;
 • Настаняване – £2350.

Настаняване

Университетът разполага със собствени общежития, всяко в близост до сградите, където се провеждат лекциите и упражненията. Всяка стая в тях разполага с телефон и охранителни съоръжения. Не е необходимо да напускате общежитието през лятото, даже може да кандидатствате за оставане в същата стая и за през следващата учебна година. Едно от общежитията – The Coppice в Perry Bar, разполага с 432 самостоятелни спални, които са разположение в апартаменти по шест. Във всеки един апартамент има също душ-кабина, вана и подвижен душ.

Кандидатстването става чрез попълване на формуляр и ако получите одобрение, трябва да дадете £250 капаро, за да си запазите стаята.

Субсидирането на студенти е възможно, като за това трябва да попитате на място, според вашите обстоятелства.

Спорт

Birmingham City University разполага със спортен център, в който са инвестирани £7,000,000 . В него се помещават 8 игрища за бадминтон, фитнес салон, зала за танци и аеробика и др.

Ако искате да намерите повече информация за Birmingham City University, може да посетите официалния сайт на университета – BCU.ac.uk

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Българи търсят правата си във Великобритания май 4, 2019
  Почти всеки ден някой българин се свързва с нашата фирма www.help4bg.co.uk да търси правата си. Питат ни, може ли да си търсим правата. Истината е, че то за търсенето ще може да ги търсите, ама дали ще ги намерите е въпроса. Ако пък ги намерите, дали търсенето си е заслужавало е другото нещо, над което трябва да […]
  Atanas Chikov
 • Шофьорски неволи в UK април 21, 2019
  Повечето от нас знаят закона за движението по пътищата и „статута” на алкохола в него. Но знаете ли, че законът за движение по пътищата във Великобритания обхваща не само тези, които са зад волана в движение, но и тези, които са в автомобила при покой. Да, звучи малко парадоксално и някои не вярват, че е […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!