Сгради

Kрепостта Хърст (Hurst Castle)

Крепостта Хърст е средновековно военно укрепление, което е разположено по южното крайбрежие на Англия. То е издигнато върху дълъг, чакълен подводен бряг, разположен насред морето. Най-близкият град до замъка е Милфорн он Сий (Milford on Sea), на около две мили от него.

Укреплението е построено като част от фортификационна верига още от времето на крал Хенри, чиято цел била да защитава английските брегове от размириците, които били нещо често по време на неговото управление.

По онова време крепостта е била на стратегическо и важно място и благодарение на това крал Хенри контролирал безпроблемно водите на запад към Солент. Официално Хърст е бил завършен през 1544 година.

През 1648 година в крепостта е заключен крал Чарлз I, който чакал да бъде заведен в Лондон за изпълнението на наложената му смъртна присъда.

Крепостта Хърст е реставрирана по време на Наполеоновите войни и след това през 1870 година. Тогава са добавени и огромните оръдия, като всяко едно тежи около 38 тона. Две от тях са запазени и до днес и могат да се видят на място.

Единственият начин за придвижване до  крепостта е с ферибот, който може да се вземе от Кийхейвън (Keyhaven), но той плава само от април до октомври. Понякога дори и в този период може да няма транспорт до там, но това е заради приливите и отливите.

Въпреки, че до  замъка има насипан път, с дължина 2,5км, до него не може да се стигне с пътно превозно средство. Най-удачният вариант е да отидете с ферибота и ако желаете, на връщане да се разходите пеша по насипния път.

Ако планувате пътуване до крепостта, не забравяйте да си вземете бинокъл и фотоапарат. Определено ще искате да видите по-детайлно панорамата, която ще се открие пред вас, а защо не и дори да я заснемете. Фериботът до Хърст е на 20 минути, пътува от 10:30 до 17:30 часа всеки ден, а цената на билета е около 5 паунда.

Oфициален сайт

[nggallery id=102]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • От Experian обясниха как точкуват всяка ваша стъпка при кредитния ви рейтинг март 30, 2018
    Всички знаем за различните оценки за кредитния ни рейтинг, но кредитните агенции във Великобритания –Experian, Equifax, CallCredit често пъти дават съвсем общи препоръки  за нашето поведение, като конкретният механизъм за даване или отнемане на точки беше неясен. Вестник Daily Mail изиска от тях да разкрият кои фактори повишават или понижават кредитния ни рейтинг и с колко. Да си припомним някои […]
    novinar
  • Автомобилно застраховане – как изглежда добрата полица? октомври 1, 2017
    Полиците при автомобилното застраховане имат множество условия – някои важни, други не чак толкова. Тази статия ще Ви насочи към тези от тях, които полицата “трябва да има”, “би трябвало/би могла да има” или “може да има”, за да сте сигурни, че купувате най-правилната за вас.     Условия, които ТРЯБВА да има Условия, които […]
    admin

Follow us on Facebook!