Видове банкови сметки Обща информация Пари и финанси Пари и финанси: Новини

Lloyds и TSB се разделят: Какво означава това за вас?

От 9 септември клоновете на Lloyds TSB се разделят и ще носят имената Lloyds Bank или TSB. И двете марки ще останат част от Lloyds Banking Group до продажбата на TSB, която се очаква да се случи следващата година.

 • Кой ще бъде прехвърлен към TSB?

От общо 1,931 клона на Lloyds TSB 631 ще бъдат преименувани на TSB, а останалите – на Lloyds Bank. Ако вашата сметка е в някой от тези 631 клона, ще станете клиент на TSB.

Това означава също, че е възможно да станете едновременно клиент на Lloyds Bank и TSB, ако имате различни продукти в различни клонове.

Ето кои клонове ще бъдат прехвърлени към търговската марка TSB:

– Всички 185 клона на Lloyds TSB в Шотландия.

– Всички 164 клона на Cheltenham & Gloucester.

– Още 282 клона на Lloyds TSB – използвайте инструмента за проверка на Lloyds, за да разберете какво се случва с вашия местен клон: http://www.lloydstsbtransfer.com/search/

 • Местя се в TSB. Ще се промени ли настоящата ми сметка?

От Lloyds казват, че никакви промени няма да засегнат клиентите, които се местят в TSB – сроковете и условията за продукта, който използвате, ще останат същите, но дебитните ви карти ще бъдат прехвърлени в определен момент.

 • Местя се в TSB. Ще се промени ли лихвеният ми процент?

От Lloyds казват, че никакви промени няма да засегнат клиентите, които се местят в TSB – настоящият лихвен процент няма да се промени, а сроковете и условията за продукта, който използвате, ще останат същите.

 • Местя се в TSB. Моите спестявания ще бъдат ли защитени от Схемата за защита на вложенията (FSCS)?

Всички, които се местят в TSB, се прехвърлят към банковия лиценз на Lloyds TSB Scotland, който е отделен от основния лиценз на Lloyds Banking Group, отнасящ се за Lloyds Bank, Halifax и Bank of Scotland.

Това означава, че имате до £85,000, защитени от FSCS, което е гаранция, че ще получите парите си обратно, ако банката фалира.

Ако имате други спестявания в другите клонове на Lloyds Banking Group, суми до £85,000 са защитени от отделния лиценз на Lloyds Banking Group.

Това означава, че ако имате спестовна сметка в TSB и Halifax, имате защита на вложения до £170,000.

 • Местя се в TSB. Ще се промени ли лихвеният процент на моята ипотека?

От Lloyds казват, че никакви промени няма да засегнат клиентите, които се местят в TSB – съществуващият лихвен процент по вашата ипотека няма да се промени, а сроковете и условията за продукта, който използвате, ще останат същите.

 • Какъв е броят на засегнатите клиенти?

4.6 милиона клиенти ще бъдат прехвърлени в TSB, включително 3.1 милиона клиенти с лична сметка.

 • Няма да се местя в TSB. Какво означава това за мен?

От Lloyds казват, че никакви промени няма да засегнат клиентите, които остават в Lloyds Bank.

 • Мога ли да намеря по-изгодна сделка другаде?

Ако не сте доволни от прехвърлянето си в TSB, можете да се свържете с Lloyds и да помолите да останете техен клиент, но първо проверете дали получавате най-изгодната сделка от Lloyds и да обмислете прехвърляне на друго място.

В момента най-добри-те сметки са First Direct (мин. вноска £1,000/месец) и Halifax (мин. вноска £750/месец), като и в двата случая новите клиенти получават по £100, както и 123 сметката на Santander (мин. вноска £500/месец) с 3% лихва за суми между £3,000 и £20,000, плюс връщане на суми до 3% при задължения, платени с директен дебит, въпреки че тази сметка има месечна такса в размер на £2.

Ако винаги превишавате лимита, с който разполагате, най-добрите варианти в момента са First Direct 1st Account, която има постоянен овърдрафт от £250 с 0% лихва, FlexDirect на Nationwide (мин. вноска £1,000/месец) с 0% овърдрафт за първите 12 месеца и Halifax Reward с 0% овърдрафт за първите 6 месеца.

 • Ще мога ли да използвам едновременно клонове на Lloyds Bank и TSB?

За момента клиентите ще могат да използват и двете банки, за да извършват повечето от транзакциите си. Това ще продължи няколко месеца, въпреки че все още не е решено кога точно клиентите ще могат да използват само своята банка за транзакции. От Lloyds казват, че клиентите ще бъдат уведомени допълнително.

 • Защо се налага всичко това?

Lloyds трябва да ограничи броя на клоновете си заради европейските правила за конкуренцията, тъй като размерът на групата е много голям.

Подкрепяната от правителството група Lloyds, която включва Lloyds TSB, Cheltenham & Gloucester (C&G), Halifax и Bank of Scotland, първоначално планираше да продаде над 600 клона на Co-operative Group, но сделката се провали през април.

Източник: в-к „БгБен“

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. февруари 14, 2019
  Британска държавна пенсия и Пенсионен Кредит, прилики и разлики. Нека обясня основните прилики и разлики. И двете неща се получават от живеещи във Великобритания, които са навършили пенсионна възраст. Пенсионната възраст в момента е 66 години и е с тенденции да се увеличи. И двете парични заплащания са в максимален размер от 164.35 на седмица. […]
  Atanas Chikov
 • Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. януари 30, 2019
  Ако планувате бебе в Англия има една сметка, която може би си заслужава да си направите. Ако си направите тази сметка правилно, може да спестите над 1000 паунда. Става въпроса за гражданството на детето. Когато дете на български родители се роди във Великобритания, статута на родителите има голямо значение за неговото гражданство. Ако в момента […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!