Почивки и ваканции в страната и чужбина Пътуване и транспорт

Автобусни фирми, които пътуват от Лондон до България

Ако сте решили да пътувате с автобус от Лондон до България или обратното, може да се възползвате от услугите на следните автобусни фирми:

Автобусите на тази фирма тръгват от Лондон всеки понеделник (и петък ако е натоварен сезон) от Victoria Green Line в 19:00 часа и минават по следния маршрут до България:

Лондон – Лил – Люксембург – Пилзен – Прага – Бърно – София – Велико Търново – Шумен – Варна

От България за Лондон маршрутът е същият. Автобусът тръгва от Варна от Централна автогара всеки петък в 09:00 часа (и вторник ако е натоварен сезона) и крайната точка е Лондон. В София може да се хване от автогара Сердика, а във Велико Търново от хотел Етъра.

За повече информация може да се обадите в офисите на Balkan Horn на телефони 052/ 501 801 и 052/508 040.

Цените на билетите от и до Лондон са както следва:

При тръгване или крайна точка Варна – 280лева или 129 паунда за възрастни, по 260 лева или 119 паунда за пенсионери, студенти до 26 години и деца до 12 години.

При тръгване или крайна точка Велико Търново – 270 лева или 124 паунда за възрастни и по 250 лева или 114 паунда за пенсионери, студенти и деца.

При тръгване или крайна точка София – 260 лева или 119 паунда за възрастни и по 240 лева или 109 паунда за пенсионери, студенти и деца.

Билетът включва два куфара до 25 килограма всеки или един голям до 50 килограма. Допълнителен багаж се взема само при наличие на място в автобуса и се заплаща допълнително.

За пълен ценоразпис и повече информация може да се обадите на телефоните на фирмата или да посетите уебсайта им на адрес BalkanHorn.com

Това е фирма с автобуси, които пътуват из цяла Европа, в това число и от Великобритания за България. Всекидневно има автобуси от Лондон за България, които може да се хванат и в Джилингам и Доувър, като ще трябва да се прикачите във Франкфурт.

От България за Обединеното кралство няма директен автобус, така, че ще трябва вземете автобус до Прага или друго място по-ваш избор и от там да се прикачите.

Цената на билета от Лондон до София започва от 137 паунда, но има и такса за резервация от 4 паунда.

Сайтът на компанията за Обединеното кралство е EuroLines.co.uk Той е много лесен за ползване. Най-добрият вариант е да го посетите и да изберете според личните си предпочитания и планове от къде до къде ще пътувате и кога. Тогава ще ви излязат възможните резултати за пътуващи автобуси според зададените от вас критерии, както и цените на билетите. След това вие имате възможност да си резервирате билет за избрания автобус.

Ако искате да пътувате от България, може да посетите сайта на компанията за България на адрес EuroLines.bg За резервации и въпроси може да се обадите и на номер 02/812 0811, 02/812 0812 или 02/812 0814.

Категории