Обща информация Шофиране

Автомобилите, които крадците във Великобритания избягват

В тази статия ще ви запознаем с класацията на 10-те марки автомобили, които крадците на Острова избягват. Това са коли, които крадците или не искат, или не смеят да откраднат.

В класацията са използвани данни от DVLA (британския КАТ), като са включени само автомобили, от марки, от които има над 5000 регистрирани автомобила в DVLA. Това е така, за да може данните да имат значение за средностатистическите собственици на автомобили.

Друго важно обстоятелство е, че тези коли са се появили в базата данни на DVLA, защото спрямо тях е извършено някакво престъпление – злоумишлена повреда, кражба на собственост от колата и др. Коли, спрямо които няма извършени престъпления, не присъстват изобщо в базите данни на DVLA.

Важно е да се отбележи, че някои автомобили може да бъдат откраднати от крадци, които взимат ключовете директно от домовете на собствениците. В този случай, тези престъпления биват регистрирани в полицейските бази данни като кражби от дома, а не като автомобилни кражби, така че тези престъпления също не са включени в тази класация.

  • Peugeot 508 – откраднати 0 от 10 000 коли

Моделът 508 е последният голям семеен автомобил на Peugeot. Не се продава много в Обединеното кралство, което е може би причината той да попадне в тази класация. Съществуват няколко кражби на имущество от този автомобил, които показват, че крадците успяват да влязат в него,  но при съвременните модели коли, открадването на самата кола, без наличието на ключ, е малко или повече невъзможна.

  • Skoda Roomster – откраднати  0 от 10 000 коли

Има случаи на кражби на имущество от коли от тази марка, както и злоумишлени повреди, но няма кражби на такъв автомобил. Подобно на много от колите в този списък, моделът не е особено разпространен по пътищата на Великобритания, което означава, че търсенето на части или използвани коли е доста по-ниско.

  • Skoda Yeti – откраднати  0 от 10 000 коли

Skoda Yeti е по-популярeн автомобил за шофьорите, но не и за крадците. Това е сигурна кола, която е наистина трудна за крадене.

  • Suzuki Splash – откраднати  0 от 10 000 коли

Suzuki има няколко модела в този списък, което е добра новина – защото като цяло марката Сузуки има “лош рейтинг на крадене”. Този модел обаче, заедно с няколкото други по-надолу, са от изключенията.

  • Suzuki SX4 – откраднати  0 от 10 000 коли

Suzuki наскоро пусна нов дизайн на модела SX4. Колата, представена в тези данни, е по-старата, по-малкият хечбек модел. Няма откраднати автомобили от този модел през 2013 година, но са регистрирани кражби на имущество от такива коли.

  • Suzuki WagonR + – откраднати  0 от 10 000 коли

The WagonR + е много малък автомобил за градска употреба с много нисък брой продажби. Въпреки малкия си размер, той е много практичен за градско шофиране, но това не е достатъчно, за да примами крадците – за него също не са регистрирани кражби.

  • Alfa Romeo Giulietta – откраднати  1 от 10 000 коли

Сравнена с Фолксваген Голф и Форд Фокус, Giulietta не се продава много. Това е добре, ако сте собственик – защото, според базата данни на DVLA, крадците също не са й голям фен – процентът на откраднатите коле и много нисък.

  • Chevrolet Aveo – откраднати  1 от 10 000 коли

Aveo също не е особено популярен автомобил на Острова, дори и в последното му нелошо, но донякъде посредствено последно въплъщение.  В движение можем да видим повече коли от по-старите модели, отколкото от този, те не са много желани, дори когато цената им е ниска. Не е чудно, че и крадците не са особено запалени по тях.

  • Chevrolet Spark – откраднати  1 от 10 000 коли

Подобно на Aveo, Spark също няма особена популярност. Автомобилът не е лош, въпреки това и напук на ниската си цена е достатъчно съвременен – така че  системите му за сигурност държат крадците надалеч.

  • Chrysler PT Cruiser – откраднати  1 от 10 000 коли

Този американски автомобил с чудновата форма не е търсен на пазара за употребявани автомобили или части, така че е разбираемо защо престъпниците не се интересуват от модела.

About the author

Daniel

2 Comments

Click here to post a comment

Категории