Други Забележителности и култура Музеи Паркове, ботанически градини Сгради

Безплатни забележителности и атракции в Лондон

Доста хора смятат, че Лондон е скъп град, което донякъде е така, но стане ли въпрос за безплатни атракции, британската столица се нарежда на първо място в световен мащаб. Ако тази есен имате повече свободно време и се чудите какво да правите с него, може да посетите някои от най-добрите безплатни лондонски атракции, ето и някои от тях:

 • Borough Market

Borough Market e най-известният лондонски пазар за храни. На това място се събират професионални готвачи, ресторантьори, производители, любители и дори хора, които просто обичат да си похапват. Ако минавате около пазара, препоръчваме да се отбиете, дори и да е за едно бързо хапване. Borough Market се намира на Southwark & Stoney Sts SE1 и е отворен от четвъртък до събота.

 • Медиатеката на Британския филмов институт

Прикрит точно под Waterloo Bridge, Британският филмов институт разполага с 4-ри кина и медиатека, където можете да разгледате архивите с филми и да ги гледате безплатно.

 • Британският музей

Този музей е една от топ-атракциите на Лондон, което прави факта, че е безплатен, още по-труден за вярване. В него има над седем милиона експоната, които освен ако нямате прекалено много свободно време, няма как да разгледате. Препоръчваме ви да се възползвате и от безплатните обиколки с гид – едната е 20-минутна, другата е с времетраене от 50 минути.

 • Уестминстърският дворец

Дворецът е разположен на северния бряг на река Темза в Уестминстър. В комплекса могат да се видят забележителности като часовника Биг Бен, Уестминстърското абатство и Парламента.

 • Лондонският музей

Неизвестен за повечето посетители на британската столица, Лондонският музей е друга безплатна атракция, която си заслужава да се види. В градината на музея има и приятно кафе, където можете да релаксирате и изпиете любима напитка.

 • Националната галерия

Националната галерия се намира в сградата на площад Трафалгар и в нея са събрани над 2000 класически творби, сред които такива на Ван Гог, Реноар, Да Винчи, Микеланджело и др. Ако харесвате изкуството, това място е точно за вас. Ако искате да разгледате галерията на спокойствие, най-добре ще бъде да отидете рано сутринта през делничните дни или в сряда след 18:00 часа.

 • Националната портретна галерия

Портретната галерия се намира точно на една пресечка северно от Националната галерия. Преди Google и Wikipedia, британците са идвали тук, за да видят как са изглеждали видните личности от миналото и да научат повече за тях. Това, че в днешно време всеки има компютър и интернет, съвсем не значи, че тази атракция е за пренебрегване, даже напротив.

 • Природонаучният музей

Поредният лондонски музей, в който можете да видите скелети на динозаври, изчезнали птици и насекоми от преди хиляди, дори милиони години. Атракцията „Шоуто на Земята“ не е за изпускане – качвате се на ескалатор, който ви разхожда из Земята преди години. Ще преживеете земетресения, изригвания на вулкани и какво ли още не.

 • Музей на науката

Този музей е разположен в централната част на Лондон. В него има множество изложби, разположени на 7 етажа. Тук можете да видите първият парен локомотив, стари планери, балони, които летят с горещ въздух и много други интересни неща.

 • Църквата „Свети Павел“

Не се бъркайте с известната катедрала, която ако искате да видите ще трябва да платите. Тук става въпрос за църквата „Свети Павел“, която се намира на запад от Covent Garden Plaza. Известна е още и като актьорската църква.

 • Tate Britain

Тази галерия е предшественика на Tate Modern, но за нея ще стане въпрос след малко. Тук може да намерите британски шедьоври от периода 16-19 век. Възползвайте се от безплатните едночасови обиколки с гид.

 • Tate Modern

Ето, че дойде ред и на модерния вариант на галерията Таte. Тази галерия е една от най-посещаваните атракции в Лондон. За да разгледате по-специалните изложби, ще трябва да си заплатите, но останалите могат да се видят напълно безплатно. В красивата сграда на галерията има и кафе, където можете да се насладите на любимата си напитка и на гледката към река Темза.

 • Музеят на Виктория и Алберт

Този музей е създаден през 1852 година и в

него има събрани над 4 милиона и половина експоната. Намира се в централната част на Лондон. Ако планирате посещение ще ви трябва доста свободно време, ако искате да разгледате поне най-интересните неща. На първия етаж в музея са изложени експонати от азиатското и европейското изкуство. В музея има още и галерия от над половин милион изображения, събирани още от създаването на музея.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • СЕРТИФИКАТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БРИТАНСКО ГРАЖДАНСТВО август 6, 2019
  Ако имате статут за постоянно пребиваване като, Indefinite Live to Remain ( Settled Status) или Permanent Residence, вие може да подадете документи, за да вземете британско гражданство.   Преди обаче да вземете британско поданство, трябва да са изминали 12 месеца от получаване на статута ви, както и да  имате документи за владеене на английски език и да покажете сертификат за […]
  Atanas Chikov
 • КАКВО ДА НАПРАВИМ СЛЕД КАТО СМЕ ПОЛУЧИЛИ СТАТУТ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ август 1, 2019
  Ето стъпките, които всеки сънародник, който е получил статут във Великобритания трябва да следва. В деня, в който сте получили статут за пребиваване в Обединеното кралство,  освен да си кажете едно честито и ако искате да го полеете, препоръчвам да направите следните неща. Стъпки за тези които са получили временен статут (pre-settled status) ILR Indefinite leave […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!