Обща информация Пазаруване

Българските вина, които се продават във Великобритания

През 70-те години на миналия век българското червено вино е било едно от най-консумираните във Великобритания, въпросът е защо в днешно време се намира толкова трудно по магазините? Всъщност то просто не се зарежда толкова и дори да има някакъв избор, той не е голям. Въпреки това в някои хипермаркети, български магазини и онлайн магазини може да се намери хубаво българско вино. Ето няколко предложения от нас:

.

2012 Peach Garden Chardonnay, Domaine Boyar, Thracian Valley

Шардонето на „Домейн Бойар“ е освежаващо бяло вино, с лек привкус на подправки. Може да се намери в Marks & Spencer на цена от 6,99 паунда.

2009 EM Pinot Noir, Edoardo Miroglio, Thracian Valley

Едоардо Миролио е италианец, който е видял потенциала на българските вина и е инвестирал десетки милиони евро, за да направи своeто шато в Тракия, на 15 километра от Нова Загора. Резултатите от инвестицията на Миролио са много обнадеждаващи – Пино ноарът му, реколта 2009, е впечатляващо вино с изискан и плътен вкус и плодов аромат. Цената му е 13,95 паунда и може да се поръча онлайн от www.swig.co.uk.

2009 Vinica Mavrud, Zagreus Winery, Thracian Valley

Червеното вино на винарна „Загрей“ е направено от традиционния български сорт Мавруд. Това е едно невероятно вино с привкус на черни горски плодове, слива, кожа и подправки. Истинска наслада за сетивата. Може да се купи от Theatre of Wine или да се поръча от www.theatreofwine.com на цена от 16 паунда.

2011 St Dimitar Mavrud, Zagreus Winery, Thracian Valley

Още един хубав мавруд на „Загрей“, но на по-поносима цена – 7,70 паунда. Не може да се сравнява с горното предложение, но си заслужава да се опита. Отново може да се намери от Theatre of Wine.

2006 Reserve Cabernet Sauvignon, Zagreus Winery, Thracian Valley

Каберне Совиньон резерва от 2006 година на „Загрей“ има страхотен сливов привкус и е невероятно ароматно. Може да се поръча от www.swig.co.uk на цена от 8,50 паунда, или за 9,90 от  Theatre of Wine.

2013 Reka Valley Merlot, Domaine Boyar, Thracian Valley

Това мерло на „Домейн Бойар“ е малко откъм бюджетната страна – 3,99 паунда за бутилка в Tesco. Но ниската цена не трябва да ви отказва, виното заслужава шанс.

2013 Vineyards Cabernet Sauvignon, Domaine Boyar, Thracian Valley

Каберне Совиньон на „Домейн Бойар“, отново предлагано от Tesco. Виното има плодов привкус и малко подправки. Може да се консумира с или без храна. Можете да си го купите на цена от 3,49 паунда.

Simply Merlot, Domaine Boyar, Thracian Valley

Това е най-скъпото българско вино в Tesco – отново мерло на „Домейн Бойар“. Цената му е 4,20 паунда за бутилка. Виното се отличава с мек и фин вкус и привкус на черна череша и слива. Отличен бюджетен избор.

Ако тези предложения са изчерпани, цената не ви устройва или има друга причина, поради която търсите други вина, можете да разгледате предлаганите по българските магазини. Например в магазините на Bulgarian Food има много и разнообразни български вина. Можете да ги разгледате на следния адрес: www.bulgarianfood.co.uk/shop/Alchohol_and_Wine. Цените са приемливи, започват от 4,99, а средната им цена е 9,99 паунда за бутилка. Разбира се има и по-скъпи. Ако си харесате нещо можете да си го поръчате директно през сайта или да потърсите къде се намират магазините им и да си ги вземете на място.

Категории