Видове банкови сметки Пари и финанси Пари и финанси: Новини

Вече можем да сменим обслужващата ни банка в рамките на 7 дни

Смяната на банката ще се случва по-лесно от днес, 16-и септември 2013 година, като се представя и гарантирана информация за всички входящи и изходящи плащания, която ще се мести в новите сметки, заедно с обещанието, че прехвърлянето ще се случи в рамките на седем работни дни.

 Това означава, че традиционният страх, че ще пропуснете важни плащания, като ипотеки, данъчни задължения или че например вашият работодател ще изпрати заплатата ви към старата сметка, вече ще останат нещо от миналото, ако банките спазват обещанията си.

Съгласно новата услуга Current Account Switch ще можете да си изберете всяка удобна за вас дата, за да започнете да използвате новия си профил, а преместването на всички данни от старата ви сметка ще се случва след не по-късно от седем работни дни. Преди тази новост смяната отнемаше около 18 до 30 работни дни.

След като изминат 13 месеца, след като сте се преместили, вашата нова банка  ще осигури информация за плащанията, направени на стария ви акаунт, или взети от стария ви профил, като те ще бъдат автоматично пренасочени към новия. Ваша отговорност обаче остава да се свържете с тези, които предстои да ви изпращат пари, за да им дадете новата си сметка.

Новата ви банка ще движи плащанията ви, явяващи се като директни дебити и постоянни нареждания, както и тези, които идват като приходи, например от заплата, на вашата нова сметка.

Ако имате пари в старата си сметка, вече може да сте спокойни, че те ще бъдат прехвърлени в новия ви акаунт на датата, определена за извършване на промяната на използваните банкови услуги.

Все пак винаги е възможно да се случи нещо и е нормално когато става въпрос за пари да сме особено предпазливи. Ако нещо се обърка с преместването, новата, избрана от вас банка, ще възстанови всички лихви (платени или изгубени) и такси, направени от двете ви – нова и текуща сметка, в резултат на този провал.

Самата услуга, свързана с това да започнете да използвате нова сметка в друга банка, е безплатна. Може да се споразумеете за точната дата, на което да се случи това.

Но периодичните плащания, известни също като постоянни органи за плащане, не са част от гаранцията за още по-качествени услуги, която от днес дават банките. Това не влиза в обещаните удобства, защото извършването на плащания по такива сметки са настроени с вашата дебитна карта, а не с номера на сметката ви или друг код, така че за момента ваша грижа остава да се занимаете с това.

Така че, ако преминете към банкова сметка, ще трябва да съобщите на съответните компании подробностите за новата ви карта.

Ако сте решили да започнете да използвате услугите на нова банка, след като знаете към коя банка искате да преминете, просто трябва да съобщите на избраната банка за намеренията ви и тя ще свърши цялата работа вместо вас.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Когато ме търсите извън работно време юли 14, 2019
    Благодаря ви, че ме контактувате, но го правите извън работно време и нямам възможност да ви отговоря сега.Работното ми време е 09.00 до 18.00 в делнични дни. Работя извън тези часове, както и в почивни дни само по предварителна уговорка с клиенти.Вие е възможно да имате важен и спешен за вас въпрос и да сте […]
    Atanas Chikov
  • Получих статут от Home Office и сега какво става? юни 21, 2019
    Честито за вашия статут! Всеки ден голям брой сънародници получават статут за уседналост във Великобритания и вече имат доказателство, че са законно тук. Нека дам отговор на най-често задаваните въпроси за статути и изясним нещата около това, какво се случва, когато получите статут. След като сте кандидатствали и е взето  решение, че вие вече сте […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!