Обществен транспорт в Лондон - TfL Пътуване и транспорт

Въведоха нова едночасова тарифа за градския транспорт

Пътуването с автобус в Лондон вече е по-достъпно и евтино благодарение на новите едночасови пътнически такси, които влязоха в сила от 12 септември. Това означава, че лондончани вече могат да сменят автобуса или трамвая, без да е необходимо да плащат отново, стига да направят смяната в рамките на 1 час от началото на пътуването си.

От новата едночасова тарифа могат да се възползват автоматично всички пътници, които използват предплатени карти Ойстър или безконтактно плащане.

С новата тарифа лондончани могат да сменят автобуса или трамвая и да пътуват по-дълго из града на цената на стандартен билет от 1,50 паунда, стига смяната да става в рамките на един час.

Смяната на транспорта важи и за следните линии:

От гара „Виктория“ до стадион „Уембли“ с автобус 16 до гара „Еджуеър роуд“ и след това прехвърляне на автобус 18 до гара „Уембли сентръл“.

От „Лондон бридж“ до Източен Кройдън с автобус 133 до гара „Стратъм“ и след това прехвърляне на гара „Стратъм хил“ на автобус 109 за Западен Кройдън.

От новата тарифа могат да се възползват и пътници, които се прехвърлят от автобус на трамвай, от трамвай на автобус и от трамвай на трамвай.

Компанията „Транспорт за Лондон“, която се грижи за градския транспорт в столицата, заяви, че сега ще работи върху осигуряването на неограничени прехвърляния по автобуси и трамваи за един час, което към момента не е възможно. По план, нововъведението е планирано да се осъществи през 2018 година.

Садик Кан, кмет на Лондон:

„Цените на градския транспорт в Лондон се повишават 8 години поред, а системата не беше справедлива към хората, които сменят често автобусите, за да се придвижат до работа. Сега с новите тарифи, които позволяват прехвърлянето до един час откакто е направено плащането на билета, над 30 милиона пътувания всяка година, които до скоро струваха 1,50 паунда, сега са безплатни. Това е само началото на плановете ми да направя Лондон един по-добър за работа и живот град“

В допълнение на всичко до тук, от 2018 година хората, които пътуват с метрото или влак между две или повече прекачвания с автобус или трамвай, също ще могат да използват едночасовата тарифа, т.е. няма да плащат допълнително за междинните пътувания с метрото или влака в рамките на един час от купуването на билета.

Новата едночасова тарифа освен улесняване на пътуванията за лондончани има за цел да насърчи хората да оставят личните си автомобили и да използват градския транспорт по-често, за да се намали замърсяването на въздуха и натоварения трафик.

Към момента Лондон има най-много хибридни автобуси в Европа, а кметът Садик Кан и компанията „Транспорт за Лондон“ са решени да намалят още повече замърсяването на въздуха като направят автобусни зони с ниско количество вредни емисии, по които ще се движат само хибридни или електрически автобуси.

About the author

Daniel

2 Comments

Click here to post a comment

Категории