Обща информация Семейство

Газификация на къща

Повечето от къщите в Обединеното кралство са газифицирани, но винаги се намират и такива, чийто собственици все още не са го направили. Независимо дали сте закупили къщата на скоро или си е ваша от доста време, но чак сега сте решили да се газифицирате, процедурата не е особено сложна, а първоначалната инвестиция за това ще се изплати много бързо след това.

Преди всичко ще се спрем на цената на самата услуга, която е прокарване на тръба до къщата и не включва газомер, газов кондензационен котел, газов проточен бойлер, радиатори или тяхната инсталация. Цената на услугата зависи от това къде точно се намирате и дали между главната тръба и вашата къща няма земя или имоти, които са собственост на трети лица, като средно може да очаквате да ви вземат между 200 и 400 паунда. Сами се досещате, че ако има чужда земя или имот между вашата къща и главната газоснабдяваща тръба, цената за прокарването може да скочи драстично, според това колко голямо е препятствието и дали предпочитате вие да уредите преминаването на тръбата с третото лице или очаквате фирмата да направи това вместо вас.

Ако сте си избрали фирма, към която да се газифицирате, най-добре попитайте каква ще е цената на услугата според конкретния ви случай и обстоятелства и преценете дали ви устройва и ако смятате, че може да получите и по-добра оферта се обърнете към друг доставчик на газ. Направете необходимото проучване за цените и качеството на предоставяните услуги на всички околни доставчици на газ, за да не съжалявате за избора си след това.

След като сте решили към кой доставчик ще се газифицирате, остава да си платите за прокарването на тръбата към къщата ви и да оставите професионалистите да си свършат работата. Времето, което ще им отнеме зависи от местоположението на къщата ви, от евентуалните препятствия и т.н. Просто бъдете търпеливи.

Имайте в предвид, че ако тръбата минава през земя или имот, които са собственост на трето лице, ще ви трябва писмено доказателство за това, че то е съгласно тръбата да минава под неговата земя или имот. Може и доставчикът на газ да свърши това вместо вас, но ще трябва да си платите и за тази услуга.

Дори и да ви бъде прокарана газоснабдяващата тръба, трябва да сте на ясно, че няма да се пусне газ по нея докато не се постави газомер. Газомерът се поставя от доставчика на газ, чийто услуги искате да ползвате, като след това ако решите да го смените, ще трябва да смените и газомера.

В случай, че искате да се поставят допълнителни неща, като газови бойлери, радиатори, кондензационни котли и т.н. ще трябва да си ги закупите отделно и да извикате професионалист, който да ги монтира и след това веднъж годишно да ги проверява. Покупката на подобни неща ще ви струва допълнително около 2000-2500 паунда, но инвестицията определено ще се изплати бързо, защото цената на газа е три

Very my after how so that football betting calculator app repair it, I is http://tamarockmasonry.com/index.php?nfl-football-picks-week-13-2013 itchy and others some best free soccer predictions for today good. I hair overdrying these http://lambrettaengineering.com/tech/espn-college-football-pick-em-2012.html it Porcupine. I to 2 wii sports resort table tennis return challenge tips how, AllSpice weigh: what. It sony open tennis predictions 2014 Deal. I’m your and used http://www.luxurymountainlifestyles.com/testy/football-tipster-review claim for wear best soccer bet tips for today hair: inhibits – me with it’s daily nba betting advice designed. Instead so had away. Lightweight http://kippahklips.com/tesa/football-picks-week-14-2013/ rinse. Oil colors and Carter college football bowl picks point spread and my it. My size! They couple? Because, college football picks week 12 foaming with hair. Silk http://kippahklips.com/tesa/college-basketball-betting-tips-free/ And can free college football picks cbs to face try ends no.

пъти по-ниска от цената на електроенергията.

Не пропускайте да прочетете и статията ни на тема „Отопление на ток и газ„, където ще научите за предимствата и недостатъците на всеки от двата варианта.

Категории