Обща информация

Гледане на българска телевизия на Острова

Ако сте сред българите на Острова, които искат да гледат българските телевизионни канали, то вариантите за това са два – чрез сателит или онлайн. В тази статия ще разгледаме и двата, като ще започнем от сателитната телевизия.

Българската сателитна телевизия в Обединеното кралство за момента се предлага само от два доставчика – Булсатком и Виваком. До средата на 2013 година бяха три, като третият беше СателитБГ, познат още като ITVPartner, но компанията вече не съществува.

Булсатком предлагат на абонатите си българска сателитна телевизия, като те имат възможност да избират между 3 основни пакета с канали – Икономичен – 6,80 лв/месец, Стандартен – 12,80 лв/месец и Премиум – 14,80 лв/месец. Към последния могат да се добавят и допълнителни канали като HBO, HBO Comedy, Film Plus HD, HBO HD и др. Освен телевизионни канали, към всичките пакети има и голям избор от радиа.

Оборудването, което от Булсатком предоставят е стандартно за прихващане на сигнал от спътник – сателитна антена с диаметър 60 см, конвертор, приемник и карта за приемника. Цената му е 148 лв. Сателитът на Булсатком е разположен на 39 градуса източна дължина, затова е най-добре антената да се монтира на открито място с изглед на изток или юг, но може и на покрива на сградата, в която живеете.

За повече информация посетете сайта www.bulsat.com

Сателитната телевизия на Виваком също е разделена на 3 основни пакета с канали – Start – 11,80 лв/месец , Standart – 14,80 лв/месец и Extra – 17,80 лв/месец. Имате възможност да добавите допълнителни канали към всеки от тях, независимо дали са платени, еротични, филмови, HD и т.н.

Оборудването на Виваком също е стандартно. Ще получите сателитна антена с диаметър 60см, конвертор, приемник и карта за приемника. За момента от Виваком предлагат безплатно оборудване за нови абонати, при сключване на договор за 12 или 24 месеца. Без договор цената му е 140 лв. Разположението на сателита на Виваком е такова, че трябва да имате място с безпрепятствен изглед  в посока юг, югоизток, за да се монтира антената.

За повече информация посетете сайта www.vivacom.bg/tv/

Това са офертите на двата доставчика, които за момента предлагат българска сателитна телевизия в Обединеното кралство. Имайте предвид, че те предлагат антени с диаметър 60 см, които са достатъчни за прихващане на добър сигнал в България, но специалистите на Острова препоръчват антени с минимален диаметър от  90 см, като най-добре е да имате 110 см чиния.

Ако се включите към някой от двата доставчика, но няма кой да ви инсталира оборудването, може да потърсите професионалист, който да свърши това в сайта www.bgyell.co.uk.

В случай, че нямате възможност да поставите антена за сателитна телевизия в дома си, независимо дали причините за това са, че живеете под наем, че сте в апартамент с неподходящ изглед, нямате право да монтирате чиния по сградата и т.н., вие можете да гледате български канали онлайн. Възможностите за това са много, има купища сайтове, които предлагат услугата. Някои от тях са платени и предлагат по-добро качество на картината от безплатните.

Примери за такива сайтове – www.bgnet.tv, www.e-televizor.com, www.neterra.net и др. На официалните сайтове на повечето български канали също е възможно те да се гледат онлайн.

Имайте предвид, че ще ви трябва добра и бърза интернет връзка, за да гледате комфортно и без насичания онлайн телевизия.

Категории