Работа като нает - employed Работа като самонает - self-employed

Десет прости правила за успех на работното място

За да бъдем успешни, преди всичко трябва да бъдем забелязани и да правим впечатление, но не и какво да е, а само най-доброто. В характера на всеки от нас има черти, които колкото и да си харесваме, за останалите могат да бъдат доста дразнещи. Разберете кои са вашите и се постарайте да ги изолирате – това е първата крачка към успеха, а десетте правила, които ще ви представим по-долу ще направят още по-успешни!

1. Не се самоизтъквайте
Колкото и постижения да имате, никой не обича самохвалковците. Когато се „показвате“ прекалено много пред колегите, рискувате в един момент да загубите уважението им. Това не означава да спрете да говорите за себе си, просто не се самоизтъквайте и оставете останалите сами да забележат постиженията ви. Ако смятате, че някоя ваша заслуга може да остане незабелязана, просто се опитайте да я вмъкнете в разговора си съвсем непринудено.

2. Бъдете комуникативни
Намерете златната среда – не се затваряйте в себе си, но и недейте да говорите прекалено много. Подбирайте добре думите си, като не оставяте място за грешна интерпретация от срещуположната страна. Винаги изслушвайте хората – не се знае колко важни ще се окажат думите им в бъдеще.

3. Приключвайте разговорите с класа
Успелият човек знае как да прекрати разговора без да оставя впечатлението, че е отегчен. Не се налага да правите излишни извинения, като например, колко много закъснявате за някъде. Те не звучат искрено. Доста по-лесно е да благодарите за отделеното време и да продължите с делата си.

4. Обърнете повече внимание на изисканите неща в живота
Може да познавате добре всички футболни отбори или пък сте изгледали всички нови филми и сериали, но ще направите доста по-добро впечатление, ако вместо това споделяте с колегите си за последната театрална постановка, на която сте присъствали или последната книга, която сте прочели и ви е заинтригувала. Успехът на работното място върви рамо до рамо с изтънчеността и завидната обща култура.

5. Пътувайте
Хората, които обичат да пътуват и го правят винаги имат интересни истории за разказване. Това е и начин да разширите хоризонтите си и оползотворите свободното си време.

6. Добрите обноски винаги са на мода
Вулгарността и грубото отношение не са нещо, към което трябва да се стремите, особено ако искате да сте успешни, защото тяхното използване по-скоро отблъсква. Привличат добрите маниери. Запомнете, че почит винаги ще бъдат дамите и джентълмените.

7. Показвайте се по-често пред хората
Правете публични изяви, изнасяйте речи, презентирайте. Така ще имате възможността да покажете завидната си обща култура, добрите обноски и със сигурност ще привлечете погледите върху себе си.

8. Изградете социална мрежа в живота си
Колкото повече познати и приятели имате, толкова повече врати за реализация ще си отворите. От друга гледна точка, фактът, че имате много приятели, би означавал ще сте приятна личност, с която се общува лесно.

9. Бъдете позитивни
Никой не иска да общува с навъсени хора, мърморковци или крайни песимисти. Те заоблачават настроението и със сигурност не са добра компания. Затова именно вие бъдете веселият и оптимистичен дух на работното място.

10. Грижете се за външния си вид
Външният ви вид е първото нещо, което хората забелязват у вас. Добре облечените хора вдъхват повече доверие.

На пръв поглед правилата в тази статия не са неизвестни неща, за които никой никога не е чувал или чел. Взети заедно обаче, те формират правилната формула за успеха.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!