Дискриминация

Дискриминация поради сексуална ориентация

За даден работодател е незаконно да ви дискриминира поради сексуалната ви ориентация. Това означава, че на работното ви място вие не можете да бъдете дискриминиран(а), защото сте гей, лезбийка, бисексуален(бисексуа лна) или хетеросексуален(хете росексуална). Вие сте защитен(а), независимо от вашата сексуална ориентация.
Ако смятате, че сте дискриминиран(а) поради сексуалната ви ориентация, можете да потърсите съвет колкото си може по-скоро, тъй като има строг 3-месечен лимит за предприемането на законни действия.
Повече информация можете да намерите в уебсайта на Advisory, Conciliation and Arbitration Service (ACAS: www.acas.org.uk).

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Необходимо ли е да кандидатствам за уседнал или предварително уседнал статут? април 15, 2019
    Необходимо ли е да кандидатствам за статут? Това е един въпрос, който много сънародници ми задават. Отговорът е прост и зависи от няколко обстоятелства: „От колко време сте във Великобритания и какви са плановете ви?“. Ако нямате документ за пребиваване в дадена държава,  вие сте имигрант в тази държава. Начинът да се почувствате като британски […]
    Atanas Chikov
  • Съдействие за издаване на Citizen Card март 21, 2019
    Citizen Card е официалната карта за самоличност и удостоверяване на възрастта на граждани на Великобритания и пребиваващите в страната, призната като такава от Министерството на вътрешните работи, Института за стандарти на търговския сертификат, почти всички търговци на дребно в Обединеното кралство и доставчици на обществен транспорт, включително авиокомпаниите. Citizen Card се издава на лица, навършили […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!