Имиграция и работа Имиграция и работа: Новини

Ето какви наказания се налагат на неквалифицирани и нерегистрирани имиграционни съветници.

Проверете дали този, който Ви помага с имиграционните документи, е квалифициран и регистриран, за да сте убедени, че ще Ви бъде  даден правилен съвет при оформяне на вашите документи за пребиваване или британско гражданство. 

46-годишната госпожа Алина Дайър, бизнесдама от Ричънд е осъдена на 9 месеца лишаване от свобода, след като е призната за виновна за неправомерно даване на съвет по имиграционни въпроси. Наложена й е и допълнителна такса-обезщетение, в размер на 500 паунда. Госпожа Дайър е дала имиграционни съвети на жертвата, докато е била в Лондон, между август 2015 г. и януари 2017 г. Поради това, че тя не е регистрирана в Службата по имиграционни въпроси (OISC), нейните услуги се считат за  незаконни. Алина Дайър е била регистриран съветник за имиграцията в службата до май 2015 г.

В съда г-жа Дайър заявява, че е регистрирала заедно със съпруга си фирма по имиграционни въпроси в Кипър. Съпругът й се  премества в Кипър, за да управлява компанията, докато тя остава във Великобритания.

Г-жа Намрата Тъкър от Лондон е призната за виновна по две точки за предоставяне на нерегламентирани имиграционни съвети и услуги в периода между 1 януари 2016 г. и 18 март 2017 г. След прекратяване на своята дейност,  тя продължава да предоставя съвети в областта на имиграцията, като вече не е имала право на това.

Тя е осъдена на 12 седмици лишаване от свобода и условна присъда за една година. Освен това й е наложена глоба от страна  на прокуратурата, в размер на 1500 паунда и обезщетение за жертва от 115 паунда.

Госпожа Газала Назир от Мидълесекс, е осъдена за предоставяне на неквалифицирани имиграционни съвети и имиграционни услуги. Грешките, направени от г-жа Назир, която се представя за квалифициран практикуващ, причиняват забавяне на процедурата, което води до неудобства и стрес за жалбоподателя, както и до финансова загуба за него.

Г-жа Назир получава следните наказания:

• 12-месечна присъда за лишаване от свобода, която трябва да се изпълни едновременно с двегодишна условна присъда.

• Доброволна работа в полза на обществото в рамките на  60 дни.

• Заплащане на обезщетение на жалбоподателя в размер на £ 1050.

Господин Нгои Малумба от Манчестър е признат за за виновен за това, че е предоставил съвети и услуги за имиграцията на 200 клиенти, които са вярвали, че той е квалифициран, регистриран имиграционен съветник. Г-н Малумба, управлява Tameside Human Rights Watch, от офиса в Манчестър. Службата по имиграционни въпроси (OISC) започва разследване в отговор на оплаквания във връзка с некомпетентността на г-н Малумба, след като той представлява клиент в Първоинстанционния трибунал в Хатън Крос, Западен Лондон. При постановяването на присъда в съда, съдия от Тихоти Смит заявява, че „каквото и да е мотивацията му, неговите действия, предприети от името на потенциално или действително уязвими лица, задържани и търсещи съвет, представителство във връзка с убежище, депортиране или имиграционния статут, са незаконни. „

Тези присъди са обявени в официалния бюлетин на Службата по имиграционни въпроси (OISC)

За контакти с Атанас Чиков – лицензиран и регистриран имиграционен съветник:

тел. 077 8606 7076,  0208 144 8408 или пишете на имейл help4bulgarians@gmail.com.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Започвам да ценя времето си още повече! септември 10, 2019
    Започвам да ценя времето си още повече! Идния месец имам два изпита в университета Effective Interdisciplinary Study и Introduction to Social and Developmental Psychology. Трябва да намеря време да напиша около 6000 думи и направя няколко презентации. Ще намеря време, като си организирам нещата и не се губя времето.   Няма да си губя времето, […]
    Atanas Chikov
  • СЕРТИФИКАТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БРИТАНСКО ГРАЖДАНСТВО август 6, 2019
    Ако имате статут за постоянно пребиваване като, Indefinite Live to Remain ( Settled Status) или Permanent Residence, вие може да подадете документи, за да вземете британско гражданство.   Преди обаче да вземете британско поданство, трябва да са изминали 12 месеца от получаване на статута ви, както и да  имате документи за владеене на английски език и да покажете сертификат за […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!