Имиграция и работа Имиграция и работа: Новини

Ето какви наказания се налагат на неквалифицирани и нерегистрирани имиграционни съветници.

Проверете дали този, който Ви помага с имиграционните документи, е квалифициран и регистриран, за да сте убедени, че ще Ви бъде  даден правилен съвет при оформяне на вашите документи за пребиваване или британско гражданство. 

46-годишната госпожа Алина Дайър, бизнесдама от Ричънд е осъдена на 9 месеца лишаване от свобода, след като е призната за виновна за неправомерно даване на съвет по имиграционни въпроси. Наложена й е и допълнителна такса-обезщетение, в размер на 500 паунда. Госпожа Дайър е дала имиграционни съвети на жертвата, докато е била в Лондон, между август 2015 г. и януари 2017 г. Поради това, че тя не е регистрирана в Службата по имиграционни въпроси (OISC), нейните услуги се считат за  незаконни. Алина Дайър е била регистриран съветник за имиграцията в службата до май 2015 г.

В съда г-жа Дайър заявява, че е регистрирала заедно със съпруга си фирма по имиграционни въпроси в Кипър. Съпругът й се  премества в Кипър, за да управлява компанията, докато тя остава във Великобритания.

Г-жа Намрата Тъкър от Лондон е призната за виновна по две точки за предоставяне на нерегламентирани имиграционни съвети и услуги в периода между 1 януари 2016 г. и 18 март 2017 г. След прекратяване на своята дейност,  тя продължава да предоставя съвети в областта на имиграцията, като вече не е имала право на това.

Тя е осъдена на 12 седмици лишаване от свобода и условна присъда за една година. Освен това й е наложена глоба от страна  на прокуратурата, в размер на 1500 паунда и обезщетение за жертва от 115 паунда.

Госпожа Газала Назир от Мидълесекс, е осъдена за предоставяне на неквалифицирани имиграционни съвети и имиграционни услуги. Грешките, направени от г-жа Назир, която се представя за квалифициран практикуващ, причиняват забавяне на процедурата, което води до неудобства и стрес за жалбоподателя, както и до финансова загуба за него.

Г-жа Назир получава следните наказания:

• 12-месечна присъда за лишаване от свобода, която трябва да се изпълни едновременно с двегодишна условна присъда.

• Доброволна работа в полза на обществото в рамките на  60 дни.

• Заплащане на обезщетение на жалбоподателя в размер на £ 1050.

Господин Нгои Малумба от Манчестър е признат за за виновен за това, че е предоставил съвети и услуги за имиграцията на 200 клиенти, които са вярвали, че той е квалифициран, регистриран имиграционен съветник. Г-н Малумба, управлява Tameside Human Rights Watch, от офиса в Манчестър. Службата по имиграционни въпроси (OISC) започва разследване в отговор на оплаквания във връзка с некомпетентността на г-н Малумба, след като той представлява клиент в Първоинстанционния трибунал в Хатън Крос, Западен Лондон. При постановяването на присъда в съда, съдия от Тихоти Смит заявява, че „каквото и да е мотивацията му, неговите действия, предприети от името на потенциално или действително уязвими лица, задържани и търсещи съвет, представителство във връзка с убежище, депортиране или имиграционния статут, са незаконни. „

Тези присъди са обявени в официалния бюлетин на Службата по имиграционни въпроси (OISC)

За контакти с Атанас Чиков – лицензиран и регистриран имиграционен съветник:

тел. 077 8606 7076,  0208 144 8408 или пишете на имейл help4bulgarians@gmail.com.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!