Сгради

Замъкът Доувър (Dover Castle)

Замъкът Доувър се намира на територията на Англия и е една от най-големите и отличителни крепости там. Дворецът е изключително красив и страховит и е успял да остане  една от най-старите запазени крепости в цяла Европа.

Град Доувър се намира в графство Кент, на брега на пролив Па дьо Кале – най-тясната част от протока Ла Манш между Обединеното кралство и Франция.

Заради стратегическото си положение, от векове насам градът е считан за „ключ към Англия“ , а днес замъкът се е превърнал в музей, в който посетителите могат да разгледат всички части, дори и прочутите доувърски тунели.

Замъкът е разположен върху прочутите Бели скали на Доувър, като строежът му започва при крал Хенри II, който е бил внук на Уилям I. За период от 10 години, от 1178 до 1188 година, се построява внушителната главна кула на крепостта, както и укрепленията й. Доувър претърпява множество промени по времето на Хенри III, който издига външна крепостна стена и зад нея оставя замъка, църквата и римския фар. През управлението на Хенри IV, стените на замъка отново претърпяват промени с цел по-добро укрепление.

При североизточната и югоизточната стена са издигнати пристройки, които имат стъпала, водещи към главната кула. Кулата има проход, водещ до приземния етаж, който е подсигурен с три здрави врати. На приземния етаж има стаи и складове. От едната пристройка има стъпала, които водят към параклиса.

В края на 18 век са добавени зъбчати парапети в кулата и се надстрояват масивни сводове от камък, за да бъдат побрани големите оръдия.

Цени на билетите:

Възрастни – 16,50 GBP

Деца (от 5 го 15 години) – 9,90 GBP

Ученици, студенти и пенсионери – 14,90 GBP

Семейно посещение (двама възрастни с до три деца) – 42,90 GBP

Посещения:

Събота и неделя – от 10:00 до 16:00 часа

За промени в цените на билетите и дните за посещение, направете справка на този адрес.

[nggallery id=51]

Категории