Други Забележителности и култура Сгради

Замъкът Тинтагил (Tintagel Castle)

Английският замък Тинтагил е разположен на красив нос, който наподобява островче, което е свързано с континента само с тънко парче земя. За голямо съжаление морето е разрушило голяма част от замъка и до наши дни се е запазило много малка част от него.

Една от легендите за този замък е, че преди 800 години той е бил родното място на крал Артур. Роден е от прелестната кралица Игерна и е защитаван от магьосника Мерлин, който живеел в пещера под крепостта.

Замъкът Тинтагил е построен през 1233 година от корнуолския граф Реджиналд. Той не случайно е избрал да построи крепостта на  едноименния остров, защото там, според легендите, е бил и дворецът на древните крале на Корнуол.

Първоначално Тинтагил е бил легендарна крепост, но после се преобразява в замък, разположен на брега на графството Корнуол.  Освен че това е рожденото място на крал Артур, замъкът е известен още и с това, че е бил резиденция на крал Марк.

Освен историята си, крепостта дава възможността на посетителите си да се изправят на върха на суровите морски скали, високо над разбиващите се вълни.

Поколения посетители, сред които Чарлз Дикенс и Тенисън, са идвали, за да видят това вълшебно място, смятано за крайъгълен камък на легендата за Артур.

Замъкът може да бъде посетен:

 • Всекидневно от 10:00 до 18:00 часа, за периода 31 март – 31 октомври;
 • Събота и неделя от 10:00 до 16:00 часа, за периода 1 ноември – 30 март.

За по-подробно и актуално разписание относно дните и часовете за посещения може да проверите тук.

Цените на билетите са:

 • Възрастни – GBP5,90;
 • Деца (от 5 до 15 години) – GBP3,50;
 • Деца (под 5 години) – безплатно;
 • Студенти и пенсионери – GBP5,30;
 • Семейства (2 възрастни с 3 деца) – GBP15,30.

Телефони за връзка и адрес на замъка:

Център за посетители на Тинтагил: 01840 779084;

Адрес: Bossiney Road, Tintagel, Cornwall – PL34 0HE

Подробна карта, указания и допълнителна информация може да откриете тук.

Официален сайт

Замъкът Тинтагил в сайта English Heritage

[nggallery id=90]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • ОФЕРТА, ОФЕРТА, ОФЕРТА Зелена карта за общ работник в строителството само за 600 паунда! октомври 21, 2019
  Сънародници вече се възползваха от тази оферта, всяка седмица някой получава CSCS  карта на тази цена. Ако искате и вие да се възползвате от тази оферта направете следното. Информирайте се, че нашата фирма предлага съдействие за CSCS карта за общ работник с цени от 187 паунда до 330 паунда. След това когато ние ви кажем, […]
  Atanas Chikov
 • Как работи един бизнес в капиталистическия свят. септември 25, 2019
  Всеки един бизнес има капацитет. Да кажем Иван счетоводителя може да обслужи по 10 човека на ден, но той има повече от 10 клиента и за момента няма възможност да наеме хора на които да се довери и да му помагат.Той обслужва тези 10 човека, но в дадени дни му е натоварено и не може […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!