Здраве и здравеопазване Помощ при заплащането на здравни услуги

Застраховка при критично заболяване

Когато си купувате ново жилище, вероятно ще искате да му направите застраховка. За да излезете на пътя с новия си автомобил, преди това ще трябва да го застраховате. Има толкова много различни видове застраховки между които да избирате, включително и застраховка при критични заболявания (Critical Illness Insurance). Замисляли ли сте се дали се  нуждаете от нещо подобно?

За жалост цената на човешкия живот понякога се изразява и във финансови средства. Застраховката при критично заболяване прави справянето с тежки заболявания по-поносимо и възможно. Без такова покритие може да останете без приходи, особено ако не сте в състояние да работите по време на продължителния период на лечение.

Ето пет факта, които да ви помогнат да прецените дали да си направите застраховка при критично заболяване:

  • Двама от трима души подават искове по тяхната полица за критично заболяване

Според доклад на Telegraph от 2009 година е по-вероятно да страдате от сериозно физическо заболяване като рак или инфаркт, отколкото да умрете преди 65-годишна възраст. Нещо повече, напредъка в областта на медицинската техника е нараснал значително, а от това и процента на спасените хора.

Искате ли да рискувате да станете един от многото хора, които са обявени в несъстоятелност в случай, че изпадат в критично състояние? Застраховката при такива заболявания ви гарантира еднократно изплащане на определена сума, ако покривате условията.

  • Приходът от застраховката е освободен от данъци

За разлика от някои други видове застрахователни продукти, еднократната сума по този не се облага с данъци.

  • Обхватът на застраховката е широк

Има около 30 вида заболявания, обхванати от застраховките при критично заболяване. Различните компании могат да предлагат изплащане при различни заболявания. Някои от по-често срещаните включват бъбречна недостатъчност, инфаркт, рак, инсулт и множествена склероза.

  • Застраховките при критично заболяване са сравнително евтини

Според Telegraph застраховките при критично заболяване са сравнително евтини. При сключването на такава може да решите колко пари искате да получите като еднократна сума в случай, че заболеете от нещо сериозно. Вноските по застраховката ви се определят от очакванията ви.

  • Животозастраховането (Life Insurance) не е достатъчно

Дори и да имате застраховка живот, тя може да се окаже недостатъчна в много случаи. При тежка и продължителна болест може да се наложи да останете на лечение с години и няма ви се изплати нищо.

Някои хора смятат, че застраховката при критично заболяване е лукс. Ако все пак можете да си позволите такава и смятате, че е добре да имате, може би е време да си направите.

Категории