Здраве и здравеопазване Помощ при заплащането на здравни услуги

Застраховка при критично заболяване

Когато си купувате ново жилище, вероятно ще искате да му направите застраховка. За да излезете на пътя с новия си автомобил, преди това ще трябва да го застраховате. Има толкова много различни видове застраховки между които да избирате, включително и застраховка при критични заболявания (Critical Illness Insurance). Замисляли ли сте се дали се  нуждаете от нещо подобно?

За жалост цената на човешкия живот понякога се изразява и във финансови средства. Застраховката при критично заболяване прави справянето с тежки заболявания по-поносимо и възможно. Без такова покритие може да останете без приходи, особено ако не сте в състояние да работите по време на продължителния период на лечение.

Ето пет факта, които да ви помогнат да прецените дали да си направите застраховка при критично заболяване:

 • Двама от трима души подават искове по тяхната полица за критично заболяване

Според доклад на Telegraph от 2009 година е по-вероятно да страдате от сериозно физическо заболяване като рак или инфаркт, отколкото да умрете преди 65-годишна възраст. Нещо повече, напредъка в областта на медицинската техника е нараснал значително, а от това и процента на спасените хора.

Искате ли да рискувате да станете един от многото хора, които са обявени в несъстоятелност в случай, че изпадат в критично състояние? Застраховката при такива заболявания ви гарантира еднократно изплащане на определена сума, ако покривате условията.

 • Приходът от застраховката е освободен от данъци

За разлика от някои други видове застрахователни продукти, еднократната сума по този не се облага с данъци.

 • Обхватът на застраховката е широк

Има около 30 вида заболявания, обхванати от застраховките при критично заболяване. Различните компании могат да предлагат изплащане при различни заболявания. Някои от по-често срещаните включват бъбречна недостатъчност, инфаркт, рак, инсулт и множествена склероза.

 • Застраховките при критично заболяване са сравнително евтини

Според Telegraph застраховките при критично заболяване са сравнително евтини. При сключването на такава може да решите колко пари искате да получите като еднократна сума в случай, че заболеете от нещо сериозно. Вноските по застраховката ви се определят от очакванията ви.

 • Животозастраховането (Life Insurance) не е достатъчно

Дори и да имате застраховка живот, тя може да се окаже недостатъчна в много случаи. При тежка и продължителна болест може да се наложи да останете на лечение с години и няма ви се изплати нищо.

Някои хора смятат, че застраховката при критично заболяване е лукс. Ако все пак можете да си позволите такава и смятате, че е добре да имате, може би е време да си направите.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • СЕРТИФИКАТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БРИТАНСКО ГРАЖДАНСТВО август 6, 2019
  Ако имате статут за постоянно пребиваване като, Indefinite Live to Remain ( Settled Status) или Permanent Residence, вие може да подадете документи, за да вземете британско гражданство.   Преди обаче да вземете британско поданство, трябва да са изминали 12 месеца от получаване на статута ви, както и да  имате документи за владеене на английски език и да покажете сертификат за […]
  Atanas Chikov
 • КАКВО ДА НАПРАВИМ СЛЕД КАТО СМЕ ПОЛУЧИЛИ СТАТУТ ЗА ПРЕБИВАВАНЕ август 1, 2019
  Ето стъпките, които всеки сънародник, който е получил статут във Великобритания трябва да следва. В деня, в който сте получили статут за пребиваване в Обединеното кралство,  освен да си кажете едно честито и ако искате да го полеете, препоръчвам да направите следните неща. Стъпки за тези които са получили временен статут (pre-settled status) ILR Indefinite leave […]
  Atanas Chikov

Follow us on Facebook!