Имиграция и работа Помощи - Benefits

Изплащане на майчинство

Вие можете да имате и законни, и договорни права за майчинство. Обикновено договорните права са по-изгодни от законните. Ако не са, можете да ги пренебрегнете и да разчитате на законните си права.
Трябва да разгледате трудовия си договор, за да разберете какви права за майчинство и изплащане на майчинство имате според него.
Ако сте в някоя от групите, които нямат право на майчинство, вие пак можете да имате право на майчинство според договора. Ако смятате, че имате договорни права за майчинство, но не сте сигурна как да се възползвате от тях, или ако не сте сигурна какви права точно имате, трябва да потърсите съвет.

Working Tax Credit (професионален данъчен кредит) и Child Tax Credit (детски данъчен кредит)
Можете да поискате Working Tax Credit или Child Tax Credit, ако получавате Statutory Maternity Pay (законно установено изплащане на майчинство) или Maternity Allowance. Можете да поискате Child Tax Credit, ако вече имате дете, или след като бебето се роди, ако е първото ви дете.

Maternity Allowance
Ако нямате право на Statutory Maternity Pay, може да ви се даде право на Maternity Allowance, което се изплаща от Department for Work and Pensions.

Income Support
Ако сте в майчинство, може да имате възможност да подадете молба за Income Support, ако доходите ви са под допустимата граница. Това може да важи дори и ако получавате Statutory Maternity Pay или Maternity Allowance.
Ако ви се разреши Income Support, можете да получите и право да ви се изплащат помощи за майчинство от Социалния фонд.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Необходимо ли е да кандидатствам за уседнал или предварително уседнал статут? април 15, 2019
    Необходимо ли е да кандидатствам за статут? Това е един въпрос, който много сънародници ми задават. Отговорът е прост и зависи от няколко обстоятелства: „От колко време сте във Великобритания и какви са плановете ви?“. Ако нямате документ за пребиваване в дадена държава,  вие сте имигрант в тази държава. Начинът да се почувствате като британски […]
    Atanas Chikov
  • Съдействие за издаване на Citizen Card март 21, 2019
    Citizen Card е официалната карта за самоличност и удостоверяване на възрастта на граждани на Великобритания и пребиваващите в страната, призната като такава от Министерството на вътрешните работи, Института за стандарти на търговския сертификат, почти всички търговци на дребно в Обединеното кралство и доставчици на обществен транспорт, включително авиокомпаниите. Citizen Card се издава на лица, навършили […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!