Обща информация

Използвайте мобилни услуги навсякъде във Великобритания с Anywhere SIM

Независимо дали живеете в центъра на Лондон или пък в най-северната част на Шотландия, вероятно в даден момент ви се е случвало да не можете да използвате услугите на мобилния си оператор пълноценно, заради лош обхват.

Британските мобилни оператори твърдят, че постоянно работят по мрежите си, за да подобрят максимално услугите си и да няма места без или с лош обхват, но всъщност такива има из цяла Великобритания, и то не малко.

Губенето на обхват и лошият сигнал са наистина неприятни, особено когато ни се налага да проведем спешен разговор или да използваме мобилния си интернет. Затова в Ланкашър е създаден нов виртуален мобилен оператор, наречен Anywhere SIM (www.anywheresim.com), който предоставя мобилните си услуги независимо от това къде се намираме във Великобритания.

Как е възможно да имам обхват навсякъде?

Anywhere SIM e виртуален оператор и доставчик на мобилни услуги, който използва мрежите на най-големите британски физически мобилни оператори – O2, Vodafone и ЕЕ. За да имате възможно най-добър обхват, независимо от това къде се намирате, виртуалният оператор ви прехвърля към мрежата с най-силен сигнал и така вие се възползвате от висококачествени мобилни услуги навсякъде и по всяко време.

Някои от картите на Anywhere SIM могат да се използват и в роуминг в чужбина, като отново се работи на същия принцип.

Колко струва услугата?

Преди всичко трябва да отбележим, че картите на виртуалния оператор не са на договор, а на ваучер. Това значи, че при първоначална покупка в тях е заредена определена сума, която след като изговорите, може да презаредите картата и да я ползвате отново.

Ако искате да си вземете карта на Anywhere SIM, преди всичко ще трябва да си изберете някой от различните пакети.

Най-евтиният от тях е Anywhere Home, който предоставя най-ниските цени, но може да се използва само във Великобритания, т.е. няма роуминг, и можете да ползвате само мрежата на О2 за изходящи разговори. Въпреки това мрежите на Vodafone и ЕЕ се ползват, за да получавате текстови съобщения и повиквания. Ако изберете този пакет ще плащате по 5 пенса на минута, текстово съобщение или използван мегабайт мобилен интернет.

Средният по цена пакет е Anywhere UK, който отново се използва само във Великобритания, но ви позволява да използвате и трите мрежи за изходящи и входящи повиквания и съобщения, но ще плащате по 10 пенса на минута при разговор и мегабайт интернет и по 5 пенса на текстово съобщение.

С пакетът Anywhere EU получавате всичко от по-горния пакет, плюс възможността да използвате картата си в роуминг в над 30 държави, включително Франция, Германия и Испания. Изходящо повикване ще ви струва до 12 пенса на минута.

Всъщност ценово Anywhere SIM се класира на добра позиция, тъй като цените на виртуалния оператор не са по-високи от тези на предплатените планове на големите физически британски мобилни оператори. Така например EE, Vodafone и О2 взимат около 30 пенса на минута при изходят разговор, но това е при абонатите, които не са се възползвали от множеството изгодни пакети, които тези оператори предлагат.

Каква е идеята зад Anywhere SIM?

Матю Райт, който е сред създателите на компанията Anywhere SIM, разкрива каква е целта на услугата. Техните карти са създадени за по-специална група потребители на мобилни услуги –хора, които пътуват често из цялото Обединено кралство, независимо от това дали са бизнесмени, туристи, пенсионери и т.н. Според него картите им се подходящи за такива хора, без да е важно дали използват постоянно мобилни услуги или пък разговарят по телефона веднъж на няколко дни, защото картите им са предплатени.

От Anywhere SIM се надяват, че все повече хора, които искат да използват мобилни услуги навсякъде из Великобритания, ще заложат на тях. Те не се притесняват и че ще ядосат големите оператори, защото всъщност те им плащат добре, за да ползват мрежите им.

Компанията се надява с премахването на роуминга за Европа през 2017 година цените при разговори извън Великобритания да спаднат и абонатите им да разговарят свободно на стандартна тарифа, все едно са си вкъщи.

Каква е бързината на мобилния интернет?

За съжаление Anywhere SIM използва добре познатите ни 3G мрежи, което значи, че абонатите им няма да могат да се възползват от по-бързия интернет, който предлага 4G връзката. Въпреки това компанията се надява в бъдеще да надгради към 4G, както и да стартира карти с абонаментни планове, не само предплатени, както е към момента.

Категории