Шофиране

Какво представлява Motor Insurers’ Bureau и каква дейност извършва?

Motor Insurers’ Bureau е организация с нестопанска цел, създадена от застрахователи на превозни средства. Тази организация има споразумение с Британското правителство да обезщетяват лица, пострадали при автомобилни инциденти в случаите, когато отговорния за катастрофата шофьор е незастрахован или избягал от мястото на инцидента без да остави свои данни.

Ако някога сте имали инцидент с незастрахован шофьор или в случай, че той е избягал от мястото на инцидента, най-вероятно сте повдигали иск в Motor Insurers’ Bureau. Ако не сте, ето информация какво е добре да знаете при такава ситуация. За да повдигнете иск в Motor Insurers’ Bureau трябва да отговаряте на следните изисквания:

* Трябва да повдигнете своя иск за нанесени телесни щети в рамките на 3 години. Ако пресрочите този срок, то искът ви ще бъде невалиден и няма да се разгледа. Това важи за всички искове при нанесени телесни щети във Великобритания, независимо дали ответната страна е застрахована или не.

* Повдигнатите в Motor Insurers’ Bureau искове относно нанесени материални щети трябва да са в срок от 9 месеца в случаите когато виновникът е избягал и не може да бъде открит, или в рамките на 6 години ако виновника е незастраховано лице.

* Трябва да уведомите Полицията за инцидента в рамките на 14 дни ако искът е за нанесени телесни щети, или в рамките на 5 дни в случаите за материални щети. Дори и ако другият шофьор е застрахован, вие сте задължени по закон да уведомите Полицията за инцидент, при който има пострадали.

Адвокатска кантора George Ide LLP разполага със специализиран отдел, в който работят основно с искове в следствие на пътни или други инциденти. Ако сте пострадали при инцидент и се нуждаете от безплатен правен съвет, моля не се колебайте да се свържете с нас на email maria.yanakieva@georgeide.co.uk, или по телефона на 08008048629 или 07881274850.

Източник: www.bgclaim.co.uk

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!