Пътуване и транспорт Пътуване със самолет

Как да летим със самолет възможно най-изгодно

Времето се затопля все повече и повече, лятото вече чука на вратата и все повече хора започват да се замислят къде да заминат на почивка. Някои от българите във Великобритания решават да се приберат в родината, за да видят близки и приятели и да разпуснат на Черноморието, а други решават да отидат на почивка на някое по-екзотично местенце. Независимо от това, повечето хора предпочитат да пътуват със самолет, защото е много по-удобно и се пести време. В тази статия ще ви дадем няколко съвета и информация за това, как да летите възможно най-евтино и изгодно.

Някои основни неща

Когато искате да пътувате възможно най-евтино със самолет, трябва да запомните, че времето е най-важното нещо. Колкото по-рано резервирате и закупите билета си, толкова по-евтино ще ви излезе той. Така, че когато решите кога точно и за къде ще пътувате, изберете най-подходящата авиокомпания и побързайте да закупите билети.

Ако сте решили да заминете на почивка за 7, 10 или 14 дни, най-изгодният вариант е да си  закупите пакетна услуга от туроператор, която включва двупосочен полет, настаняване в хотел и храна и дори в някои случаи посещение на някои атракциони и забележителности.

Препоръчително е когато купувате пакетна услуга или самолетни билети, да платите с кредитната си карта. Това е за допълнителна защита, защото ако нещо се обърка, вие със сигурност ще получите парите си обратно.

Не бързайте да си правите туристическа застраховка при първият срещнат застраховател. Преди това проучете нещата и се постарайте да си направите възможно най-изгодната застраховка. Повече информация по темата може да откриете в нашата статия.

След като изяснихме основните неща, вече можем да се спрем на полетите, които са два вида:

  • Редовни полети;
  • Чартърни полети.

Евтини редовни полети

За да намерите възможно най-изгодните редовни полети просто трябва да сте наясно кога искате да заминете и разбира се, къде отивате. След това може да използвате някой от сайтовете, които сравняват цените на авиокомпаниите и остава да си изберете най-добрия вариант за вас.

За да бъде възможно най-точна и вярна информацията, винаги проверявайте поне в два от посечените сайтове.

 

Евтини пакетни услуги

Туроператорите имат договори с авиокомпаниите и могат да ви предложат пакетна услуга, която включва поне двупосочен полет и настаняване в хотел, на особено ниска цена. Освен това цените не са фиксирани и винаги можете да се опитате да свалите още малко или да си договорите отстъпка.

Имайте в предвид, че не всички пакетни услуги са изгодни, понякога да си намерите сами хотел и полети може да ви излезе по-евтино, така, че бъдете внимателни.

Ето няколко сайта, където можете да намерите евтини пакетни услуги:

Aко имате интерес към сайтове, които предлагат изгодни оферти за почивка, можете да намерите повече в нашата статия по темата.

 

Изгодни чартърни полети

Чартърните полети се извършват по поръчка на големите туроператори и са с цел да превозят техните туристи до избраната дестинация. Трябва да имате в предвид, че повечето туроператори имат чартърни полети само към по-известните и посещавани дестинации, така, че ако искате да отидете на почивка в Малага ще трябва да платите доста за самолетни билети.

Ето няколко уебсайта, където можете да сравните чартърните полети на различни туроператори и да си изберете най-евтиния:

Няколко съвета

  • Винаги преди да си закупите самолетен билет проверете какви такси и екстри са включени в цената му. Някои компании предлагат евтини билети, но в цената им не влизат абсолютно никакви допълнителни такси и по този начин накрая полета ви излиза много по-скъп отколкото сте предполагали.
  • Дори и да не възнамерявате да летите скоро не губите нищо ако следите редовно полетите и цените им, както и сайтовете за сравнение. Така когато решите да заминете на почивка ще сте на ясно колко ще ви струва това удоволствие и с коя авиокомпания ще летите най-изгодно.
  • Ако нямате трансфер от хотела до летището, може да намерите и други хора, които си заминават в същия ден и да си разделите разходите за път до летището.

Категории