Здраве и здравеопазване

Как да се справим с бръчките?

Ползите от третиране с Ботокс (ботулинов токсин)

Ботокс или ботулиновият токсин, представлява невротоксин, синтезиран от бактериите  Clostridium Botulinum. Този невротоксин не позволява на фините линии и дълбоките бръчки да се появяват. Редуцира появяването им и премахва тези, които вече съществуват, чрез релаксиране на мускулите, като по този начин възстановява младежкият вид на кожата.

Процедури за третиране на бръчки може да си направите в Лондон при доктор Мария Марчева 

Ботулиновият токсин е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, около очите и между веждите. За да се подложите на терапия с ботулинов токсин не е нужна предварителна подготовка. Терапията се разработва индивидуално за всеки един пациент и има обратим ефект.

Самата процедура трае около 15 минути. След нея не е необходимо време за възстановяване. Пациента може да продължи да извършва ежедневните си дейности. Процедурата представлява безоперативна инжекционна форма, която временно редуцира или елиминира емоционални бръчки, пачи крак, гънки около очите и шията, блокирайки нервните импулси на мускулите, които ги причиняват.

Първоначално този продукт се използва за третиране на очните спазми и смущения в централната нервна система. Терапията насърчава и възстановяването на мускулните влакна, тъй като бактерията Clostridium botulinum предизвиква дългосрочно отпускане на съкратените  мускули. Той може да бъде използван също така за облекчаване симптомите на мигрена, прекомерно изпотяване и мускулни спазми в областа на шията и очите.

За кой е подходяща терапията с ботулинов токсин

Когато кожата е на млад човек, тя има високо ниво на еластичност и бързо възстановява гладкия си вид. Първите мимически бръчки обикновено се забелязват след 30-годишна възраст, като разбира се има изключения, където такива бръчки може да се появят по-рано или по-късно. Това са бръчките, които се образуват в резултат на непрекъснатата работа на мускулите на лицето.

Най-подходяща за ботулинова терапия е възрастта между 30 и 55 години,тъй като в този период кожата е запазила еластичността си и не „увисва“ след релаксацията на мускулите. По преценка на специалиста, такава терапия може да се приложи и при по-млади или по-възрастни пациенти, в зависимост от индивидуалните особености.

Как действа?

Ботулиновият токсин се инжектира със свръхтънка игла, като блокира предаване на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация и не сбръчква кожата, която се намира отгоре. Вследствие на това бръчките се изглаждат.

Как се извършва манипулацията?

Всяка процедура започва с консултация. След нея полагате подпис за съгласие с манипулацията. Преди процедурата кожата се почиства добре, отбелязват се точките, в които ще се апликира ботулиновият токсин, определя се количеството, което ще се инжектира.

По време на самото инжектиране пациента може да има усещане за убождане, парене или разпъване, което отминава веднага след това. В края на процедурата се поставя охладена маска върху лицето за 10 минути.

След процедурата

Промените започват да бъдат видими след 72 часа. Максималният ефект се наблюдава окло 15-тият ден след инжектиране. Най-рано процедурата може да се направи след 2 месеца, като след това не е необходимо да се прави толкова често, тъй като мускулите се „научават“ да бъдат по-отпуснати. Постепенно периода между отделните процедури се увеличава до 8-12 месеца.

Колко дълго мога да се подлагам на процедурата?

Обикновено след 6-8 апликации пациента има добре съхранен външен вид и може да минат години преди отново да се наложи да се прави такава процедура.

Има ли противопоказания?

Хора, които знаят, че са алергични към ботулинов токсин или албумин, трябва да избягват използването на този вид процедури. Относителни противопоказания са и:

  • миастения /болестна мускулна слабост/;
  • нарушения в съсирването на кръвта;
  • възпалителен или инфекциозен процес в области за инжектиране;
  • бременност и кърмене;
  • не се препоръчва за лица под 12 години

Какво трябва да се прави след процедурата?

Препоръчва се да се правят мимически гримаси за равномерното разпределяне на препарата.

Какво не трябва да се прави след процедурата?

  • Да се натискат и масажират инжектираните места;
  • да се поставят активни козметични продукти – кремове, гелове, маски;
  • да не се прави пилинг, масаж на лице за минимум 72 часа след процедурата.

Потърсете за консултация и за да си запишите час Доктор Мария Марчева 

07511254815

Само до 1-ви март ако изпратите СМС  с oferta10  до  075 112 54815  получите 10 % намаление от цените

Категории