Посолство на Р България в Лондон - услуги и мероприятия

Как работи новата автоматична телефонна централа на посолството на Република България в Лондон

В посолството на Република България в Лондон беше инсталирана нова автоматична телефонна централа, към която ще се свързват всички граждани, позвънили в посолството на номер 020 7581 3144.

За да не ви се налага да слушате секретаря и да чакате дълго време, за да разберете кой бутон да наберете за съответната услуга, в тази статия ще ви представим кратка схема и обяснение на работата на телефонната централа.

При набиране на номера на посолството централата ще ви вдигне автоматично. След като ви бъде обяснено с кого сте се свързали ще можете да изберете езика на секретаря – наберете 1 за български и 2 за английски.

След като сте избрали който и да е от двата езика, ще имате избор между осем основни категории, някои от които имат и подкатегории.

С набиране на 1 избирате категория „Информация за документи за самоличност, визи и паспорти“. Тази категория има четири подкатегории, които отговарят на бутони от 1 до 4, съответно „Информация за лична карта“, „Информация за паспорт, „Информация за временен паспорт“ и „Консулски услуги свързани с категорията“.

С набирането на 2 ще влезете в категория „Информация за извършвани услуги от консулската служба“. Тук отново има четири подкатегории, отговарящи на бутони от 1 до 4, които са „Регистриране на дете, родено във Великобритания“, „Сключване на граждански брак във Великобритания“, „Легализация на документи“, „Раздел консулски услуги“.

Третата категория е „Търговски и икономически услуги“, която се избира с бутон 3.

Четвъртата категория е „Трудови и социални въпроси“ и се избира съответно с натискането на 4.

С набиране на 5 ще можете да влезете в категория „Корпоративни услуги“.

С избиране на бутон 6 ще влезете в категория „Културни събития в посолството“.

Седмата категория е „Избиране на номер“, а осмата за връзка с оператор, които се избират съответно с натискането на 7 и 8.

Отдолу можете  да видите и схемата на автоматичната телефонна централа на английски език:

Натиснете с левия бутон на мишката върху схемата, за да я видите в пълен размер

 Натиснете с левия бутон на мишката върху схемата, за да я видите в пълен размер

Категории