Обща информация

Как се отразява алкохолът върху фигурата ни

Лятото е сезонът, в който повечето хора повишават рязко приема на газирани и алкохолни напитки с цел да се охладят в топлото време или просто за забавление по време на почивката си. Но замисляли ли сте се как се отразява алкохолът върху здравето и фигурата ви? Всъщност той е доста калоричен и ако прекалите с консумацията на алкохол през лятото, може да заличите всяка следа от спорт и здравословен начин на живот по тялото си.

Ако пиете по една  бира на ден (около 0,5 литра) след работа, то това прави 2,5 литра бира на седмица, което пък за година е общ прием от 130 литра, което се равнява по калории на 221 понички. Същото важи и за останалите видове алкохол, а някои от тях са дори още по-калорични. Ето защо прекомерната употреба на алкохолни напитки е вредна за здравето и най-вече фигурата на човек. Това е причината мъжете, които пият бира често имат т.нар. бирени коремчета.

Може би си казвате, ще изпия една бира, пък после ще повървя и ще изгоря приетите калории? Това, обаче, не е толкова лесна задача. В една светла бира с 4% съдържание на алкохол има около 180 калории. Това значи, че за да ги изгорите трябва да тичате 13 минути, да карате колело 15 минути, да плувате 20 минути или да играете по-лек физически спорт за 30 минути.

Средно в алкохола се съдържат 7 калории на грам, което е колкото калориите в чистата мазнина. Освен това, алкохолът няма хранителна стойност въпреки многото калории в него и консумирайки го, вие ще се чувствате дори по-гладни от колкото сте били, защото той понижава кръвната ви захар.

Ако сте на почивка, е много вероятно, като излезете вечерта да се забавлявате, да изпиете много повече от едно питие. Някои марки бира и сайдер съдържат до 250 калории, което е еквивалента на един малък шоколад. Ако изпиете 10 бири, това значи, че само за вечерта сте приели около 2500 калории, което е средния дневен прием за един здрав мъж. Ако си вземете и мезета с напитките, калорийният ви прием само за вечерта ще скочи още повече.

Дори и да не пиете толкова много алкохол, редовната му консумация по време на почивката ви може да се отрази на фигурата ви, особено ако сте планували по-дълга почивка. Освен това, летният сезон е дълъг и ако и у дома продължите да консумирате бира и сайдер, за да се разхлаждате в топлите дни, по този начин  ще продължите да трупате излишни калории и мазнини по тялото си, които в края на сезона ще се забелязват, особено ако не спортувате изобщо или достатъчно.

Ако пък сте активен спортист, имайте предвид, че алкохолът се отразява върху организма ви и може да навреди на вашето представяне. Не е препоръчително да пиете, ако спортувате, но ако сте решили да му отпуснете края, не спирайте спорта, за да можете да изгаряте част от приетите с алкохола калории.

Ако искате да намалите приема на калории, когато решите да пийнете нещо, заложете на нискоалкохолни коктейли, вино и лека бира и сайдер.

About the author

Daniel

4 Comments

Click here to post a comment

 • Като цяло лечебните напитки произвеждани по биотехнологичен начин подават изключително важна информация на околната среда за справяне с невероятно трудни нерешими по друг начин проблеми..Ферментацията на плодове,грозде и зърна осигурява несъзнателни инфо преработки и решава тежки нерешими даже от най големите физици математици задачи.

 • Като цяло бирата,виното,уискито … са важни много ценни продукти които лекуват преродени като хора и им подават ценни информации за приспособяване към непрекъснато променящите се условия на живот

 • В момента тежки вреди нанасят нано и други организми мутиращи по мифки ,чинии,вилици и лъжици увреждани от тежък електромагнитен смог създаван от телевизори,рутери,бръмчащи климатици и хладилници…

  Жертвите кашлят сухо и получават специфични увреждания на горни дихателни пътища,устна кухина ,венци..
  Гъргара с уиски,гроздова,сливова или с коняк помага..
  Миналата седмица се наложи да лекувам баща ми с настойка от дестилат 48 градусов и зелени орехчета.С едно жабурене и хоп заразата бе минимизирана

 • МОлбата ми е контролните органи и властите да засилят рязко контрола и да не допускат на пазара напитки ментета ,както и бира с нарочно добавяни спец отрови включително от типа на тези ползвани за подпалване на Киев и Украйна..
  Последните години над 90 % от продаваната у нас бира е нарочно отровена.

Категории