Образование

Квалификациите предлагани от City & Guilds

Организацията City & Guilds е водеща в професионалното обучение и предлага множество квалификации в Обединеното кралство и по света. На този линк може да намерите подробен списък с тях. Имате възможност да търсите международни курсове за квалификация или само такива за Обединеното кралство, както и стажове. Курсовете са на категории, според сферата на обучение, като всяка категория има подкатегории със съответната специалност. След като намерите специалността, която ви интересува, може да прочетете информация и какво може да правите, след като вземете квалификацията по нея. Ако искате да посещавате курсове по специалността, просто напишете пощенски код или града, в който се намирате и ще намерите най-близкото място около вас.

Ето и кратко представяне и обяснение на квалификациите, които от City & Guilds предлагат:

National Vocational Qualifications (NVQs) – това са най-популярните квалификации, които предимно се завършват на вашата месторабота. Едно от предимствата им е, че изпитват вашите способности и умения направо на работното място, което ги прави удобни за завършване, докато работите. Ключова част от вашия курс ще бъде това, да се справяте с определени задачи, свързани с работата ви. По време на курса ще бъдете оценявани според това, как работите и се справяте, като за това ще се погрижи вашият оценител, който ще ви наблюдава. Да имате изкарана NVQ квалификация във вашата автобиография определено е голям плюс в сравнение с липсата на квалификация, защото потвърждава пред работодателите, че вие се справяте с определена работата и задачите около нея.

Scottish Vocational Qualifications (SVQs) – това е еквивалента на NVQ за Шотландия.

International Vocational Qualifications (IVQs) – създадени са, за да измерят теоретичните и практическите ви умения. Използват се в международния трудов пазар и са два вида – занаятчийски (Craft) и технически (Technician), които пък са разделени на три нива – Certificate, Diploma и Advanced Diploma. Признават се от работодатели по цял свят.

Vocationally Related Qualifications (VRQs) – предлагат обучения, които са фокусирани върху задължителните основи и практическите умения, нужни за определена индустрия. Създадени са, за да предоставят високо ниво на трудова способност и основа за наемане на работа. Заради гъвкавата му структура може да се вземе чрез посещаване на редовен или задочен курс, както и да имате продължително професионално развитие.

Награди (Awards), сертификати (Certificates) и дипломи (Diplomas) тези квалификации се завършват предимно в класна стая или работилница, но някои от тях и на работното място. Те са налични на всички нива и предмети. За завършването на наградите е необходимо най-малко време, след което са сертификатите и най-продължителен срок на обучение се изисква за дипломите.

Основни умения (Core Skills & Essential Skills) – налични са в Шотландия (Core Skills) и Уелс (Essential Skills). Те покриват основните неща в сферите на комуникациите, смятането, информационните технологии, разрешаването на проблеми и общуване с хората, неща, които се изискват на почти всяко работно място.

Функционални умения (Functional Skills) – квалификации по английски език, математика и информационни технологии, които ви помагат да развиете практическите си умения нужни ви в живота, образованието и работното място.

Single Subject Qualifications – това са кратки курсове по един единствен предмет, които покриват всички главни умения нужни ви за в модерния офис. Може да получите диплома (Diploma), ако изкарате такива курсове по няколко предмета.

Стажове (Apprenticeships) – чудесен начин да се учите докато работите, като по този начин се подготвяте за кариера и изкарвате пари. Всеки стаж е съвкупност от квалификации и опит на работното място.

International English Qualifications – обхващат диапазон от награди (Awards) по английски език, за хора, на които им е нужен паспорт, за да работят, учат и пътуват по света. Признават се от работодатели, учебни заведения и институции по цял свят.

Institute of Leadership & Management (ILM) Qualifications – този институт е клон на организацията City & Guild, отдаден на това, да ви научи на всички техники на ръководство и управление. Тези квалификации са признати навсякъде по света и доказват, че вие имате уменията и сте мотивиран ръководител или мениджър.

Professional Recognition Awards – ако сте достигнали върха на своята кариера и искате да го докажете, тогава тази квалификация е за вас. Тези квалификации признават вашият професионализъм и умения и доказват на работодателите, че вие наистина сте един от най-добрите в това, което правите.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!