Обща информация Технологии

Кратко представяне на Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

В края на месец април корейският технологичен гигант Samsung пусна в продажба новите модели смартфони от серията Galaxy – моделите S8 и по-големия S8 Plus. Официалното представяне на смартфоните обаче се случи месец по-рано – още в края на март. Наред със световните медии, на събитието в Лондон присъстваха и представители от редакторския екип и на нашия сайт, които имаха удоволствието да разгледат двата водещи модела преди всички други.

Въпреки че някои по-нетърпеливи потребители вероятно вече са се сдобили със новите си смартфони S8 и S8 Plus, ние ще представим по-подробно двата модела за тези от вас, които не са ги държали в ръце.

И Galaxy S8 и S8 Plus имат красив дизайн с корпус от стъкло и метал с извити като предишните модели от Edge серията екрани. Galaxy S8 е с 5,9-инчов дисплей, а Galaxy S8+ е с 6,2-инчов дисплей, но общите им размери с по-малки отколкото предполагате, защото заемат почти целия преден панел на смартфоните и те почти нямат горна и долна рамка в резултат на това, че от Samsung вече са се отказали от хардуерния бутон, центриран в долната част, познат от предходните модели. Същият този бутон криеше в себе си и сензора за пръстови отпечатъци и съответно той вече не е наличен отпред и е изместен на гърба на телефона, в близост до камерата.

Хардуерните бутони, които се намират по корпуса на смартфоните Galaxy S8 и S8 Plus са четири на брой, съответно бутон за заключване и отключване, бутони за усилване и намаляване на звука и бутон за  новият виртуален помощник на Samsung наречен Bixby, който много напомня на Google Assistant.

Дизайнът на смартфоните е красив и изпипан и веднага дава усещането за устройства от най-висок клас. Двата модела запазват защитата си от прах и вода, като издържат на потапяне под вода на дълбочина до метър и половина до 30 минути. За щастие, аудио жакът, от който Apple се отказа в своите нови модели iPhone, е наличен и при двата смартфона.

Процесорите и при двата модела са от най-ново поколение, от най-бързите, като според региона могат да бъдат или Snapdragon 835 или Exynos 8895. Сред характеристиките на Galaxy S8 и S8 Plus са още 4GB оперативна памет, 64GB място за съхранение на данни (има и разширителен слот за допълнителна карта памет до 256GB) и 3000mAh батерия за S8 и 3500mAh за S8 Plus. Резолюцията на дисплеите на двата модела е 2960х1440 пиксела, но може да бъде и намалена с цел пестене на енергия и по-дълъг живот на батерията. Основната камера и при двата модела е 12MP с нов фотосензор Sony IMX333, който прави заснемането на изображения и видео абсолютно удоволствие. Предните камери на смартфоните са с резолюция от 8MP.

И за финал нещо любопитно – бутиковата компания Legend, която преобразява различни устройства в луксозни, се е заела с новите смартфони Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus. Ако искате да имате наистина отличаваща се версия, продуктите на компанията са добър начин да го постигнете.

В случая отличаваща се е меко казано, защото дизайнът на смартфоните не може да бъде видян при всеки. Той може да бъде с облицовка от злато 24 карата, с диамантено покритие, добавени скъпоценни камъни, от розово злато, крокодилска кожа и дори платина, както и гравиран според личните предпочитания на клиента.

Вариантът с 24-каратово златно покритие е с добавени диаманти от най-висок клас по гърба на смартфона. Зад всичко това е специално разработен технологичен процес, който позволява на скъпоценните камъни и метали да бъдат поставени върху стъкления корпус на моделите.

Всички количества на смартфоните, които са преобразени от Legend са ограничени, а началната им цена е 2790 евро.

Категории