Пазаруване

Лондонските пазари – местата, където можем да си закупим пресни плодове, зеленчуци, месо и др.

Цените на плодовете и зеленчуците във Великобритания са малко по-скъпи в сравнение с другите страни, но това в доста райони  важи основно за големите вериги супермаркети, където при направено проучване е доказано, че в някои има увеличение на цените до 35%. По пазарите и малките магазини цените  често са по-ниски.

Нека ви представим  някои от по-големите пазари в Лондон, където ще имате възможността да си купите пресни плодове, зеленчуци, месо, риба и много други :

  • Islington Farmers Market

Това е първият и най-добре устроен пазар в Лондон. Тук ще намерите голямо разнообразие от пресни плодове, зеленчуци, месо и др. Пазарът работи само в неделя от 10:00 до 14:00 часа.

Адрес: William Tyndale School, Upper Street, London, N1 2AQ

  • Peckham Farmers Market

Този пазар обслужва цялата североизточна част на Лондон. Тук се предлагат свежи плодове, зеленчуци, риба, месо, подправки, конфитюри, яйца, сирене и др.

Адрес: Peckham Square, Peckham High Street, Peckham, London,SE15 5DT

  • Romford Farmers Market

Всяка втора неделя от месеца на този пазар ще намерите всичко, което ви трябва. На този пазар се предлага голямо разнообразие от пресни плодове, зеленчуци, месо, домашни наденички, маслини, ядки, яйца, торти, десерти и др.

Адрес: South Street, Romford, Essex

  • Swiss Cottage Farmers Market

Този пазар е чудесен избор, ако ви се налага да пазарувате по средата на седмицата свежи плодове, зеленчуци, прясно месо, млечни продукти, риба, яйца и др. Пазарът се намира точно до станция на метрото, така че доста хора идват на покупки тук, не само местните.

Адрес: Eton Avenue, Swiss Cottage, London, NW3 3EU

  •  Walthamstow Farmers Market

Пазарът е отворен през 2007 година и работи и през седмицата. Тук се продават свежи плодове и зеленчуци отглеждани във ферми, свинско месо, яйца, риба и др. През юни можете да си закупите вкусни череши.

Адрес: Town Square Selbourne Walk Shopping Centre, High Street, Walthamstow, London,E17 7JN

  • Queens Park Market

Тук можете да си закупите плодове, зеленчуци и друга домашна продукция.

Адрес: Salusbury Primary School,Kilburn, London, NW6 6RG

  • Acton Market

Този пазар е отворен само петък, събота и неделя от 10:00 до 17:00 часа. Тук ще намерите пресни плодове, зеленчуци, домашно приготвени ястия, ръчно направени бижута и дрехи.

Адрес: The Mount, King Street,Ealing, W3 9DH

  • Broadway Market Hackney

Един от най-старите пазари в Лондон отскоро работи отново. Пазарът е предпочитан и доста посещаван от хората. Тук можете да си закупите домашни свежи плодове и зеленчуци, а освен това се предлагат и ръчно изработени керамични съдове и фигури, дрехи, бижута, сувенири и др.

Адрес: The Broadway, Hackney,London, E8 4QJ

  • Ealing Market

На този пазар ще намерите само пресни и свежи плодове, зеленчуци, свинско и агнешко месо и др. Работи всяка събота от 09:00 до 13:00 часа.

Адрес: Leeland Road, Ealing, London,W13 9HH

Ако желаете да научите повече за лондонските пазари, може да посетите официалният сайт на адрес www.lfm.org.uk.

Още пазари в Лондон може да откриете на този адрес: www.visitlondon.com/things-to-do/activities/shopping/market/farmers-market.

Освен по пазарите, свежи плодове и зеленчуци можете да си купите изгодно и от многото турски магазини  около Green Lanes в Северен Лондон.

About the author

Daniel

1 Comment

Click here to post a comment

Категории