Паркове, ботанически градини Почивки и ваканции в страната и чужбина Семейство

Лондонски паркове, в които можем да си направим барбекю

Много от живущите в Лондон нямат къщи с големи градини, където да си правят барбекю през летните месеци, затова им се налага да импровизират, като търсят други места – например, барбекю в парка. Въпреки, че в повечето паркове има забрани за палене на барбекю, в британската столица все още са останали зелени места, където можете да си направите едно хубаво барбекю с близки и приятели.

Излингтън (Islington)

 • Хайбъри Фийлдс (Highbury Fields)

Едва на няколко минути път от гара Хайбъри и Излингтън, този парк предлага на любителите на барбекюто чудесни условия. Разположен върху близо 120 000 квадратни метра площ, паркът предлага много спортни съоръжения – фитнес, плувен басейн и др. както и детски площадки за малчуганите.

 • Каледониън Парк (Caledonian Park)

В паркът има баскетболно игрище и много дървета – още едно чудесно място за барбекю. Намира се в близост до гара Каледониън роуд.

 • Гилеспи Парк (Gillespie Park)

Този прекрасен парк с големи езера и избуяла трева се намира близо до стадиона на Арсенал и е много добро място за барбекю. Имайте предвид, че някои от частите в парка са защитени, така че внимавайте къде ще се установите.

Хакни (Hackney)

 • Лондон фийлдс (London Fields)

Паркът се намира точно срещу Бродуей маркет и в него има много подходящи за правене на барбекю.

Садърк (Southwark)

 • Бърджис Парк (Burgess Park)

В парка има 8 места, специално пригодени за барбекю и поне още 10 подходящи за целта. Имайте предвид, че когато времето е хубаво, паркът може да бъде малко пренаселен, така че ако търсите спокойствие, това може да не се окаже най-подходящото място.

Сътън (Sutton)

 • Бедингтън Парк (Beddington Park)

В този парк също има специално пригодени за барбекю места, които са в близост до кафене.

Уансуърт (Wandsworth)

 • Фред Уелс Гардънс (Fred Wells Gardens)

В близост до гара Клафам Джънкшън, между мостовете Батърси и Уансуърт,  този по-неизвестен парк е особено подходящ за барбекю от 2012 година, когато в него направиха специална площ именно за такива цели.

 • Уансуърт Парк (Wandsworth Park)

Този огромен парк е разположен до река Темза. В него има както специални места за барбекю, места около реката, където можете да ловите риба и след това веднага да си я изпечете.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!