Градове Забележителности и култура

Милтън Кийнс (Milton Keynes)

Милтън Кийнс е голям град в графство Бъкингамшър, Англия, на около 72 километра северозападно от Лондон. Създаден е през 1967 година, което го превръща в един от новите английски градове. Площта на града е 89 квадратни километра, а населението му към последното преброяване през 2011 година е 229 941 души.

Въпреки че градът е нов, той представлява културен и исторически оазис. В него е съчетана модерната култура и древната английска история. В Милтън Кийнс има театър, музеи, галерии и архитектурни забележителности, за разглеждането на които ако може и да е необходим един цял уикенд.

Театърът на Милтън Кийнс е един от най-успешните в цяла Англия. В него се играят различни продукции – от спиращи дъха мюзикъли до световно известни опери и детски новогодишни музикални спектакли.

Галерията на града предлага безплатни изложби на картини, скулптури и други произведения на изкуството от световна величина.

Музеите в Милтън Кийнс също не са малко – пет на брой, а ако пък искате да видите архитектурните забележителности в града, можете да се запишете за пешеходната обиколка на града, която започва от центъра.

Милтън Кийнс е град, в който може да се насладите на много гастрономически удоволствия – има над 350 ресторанта, в които можете да опитате вкусна и разнообразна кухня, която ще задоволи желанията и капризите на всеки

В комплекс The Hub има невероятен микс от разнообразни ресторанти и барове, в които да се радвате на вкусна храна или коктейли в компанията  на любимите си хора.

В комплекс Xscape пък ще намерите множество ресторанти и бързи закуски. Тук ще можете да покарате ски или сноуборд на закрито. Ако търсите по-силни усещания, можете да се отдадете на скайдайвинг или да катерите изкуствени скали. В комплекса ще намерите и единственото в Кралството 4DX кино, което за любителите на филмите може да бъде едно запомнящо се преживяване – освен високотехнологичните движещи се седалки, то предлага специални ефекти, като мъгла, светкавици, миризми, вода, пръскаща в подходящи моменти посетителите. Освен всичко това, комплексът разполага с много магазини, в които можете да намерите почти всичко, както и голямо казино – за любителите на хазарта.

Ако сте от хората, които си падат по добрите стари пъбове, в Милтън Кийнс и околността имате избор от над 300 пъба, в които можете да утолите жаждата си.

Градът разполага и със закрито интерактивен симулатор за голф, където можете да тествате себе си и приятелите си на шест различни трасета.

Милтън Кийнс е подходящ както за посещение от двойки, така и от цели семейства, защото има много забавления и за малките. Ако сте решили да посетите града през топлите месеци, задължително ги заведете в някой от парковете на града. Камбъл парк е най-красивият и най-големият и освен това се намира точно в центъра на града, така че няма как да го пропуснете.

В парковете на града ще може да се порадвате на много зеленина, дървета, цветя, диви животни и езера, а като цяло Милтън Кийнс, дори и за нов град, има какво да предложи на своите посетители и не отстъпва с нищо на другите туристически градове във Великобритания.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!