Жилище Обща информация

Най-добрите градове за живеене в Обединеното кралство

От Rightmove проведоха проучване, в което са попитали над 25 000 британци как оценяват града, в който живеят в момента, дали биха продължили да живеят в него и дали той ги прави щастливи. След обработката на анкетираните, резултатите показали, че градовете в северната част на Острова са най-предпочитани и най-добри за живеене. Ето и класацията:

10. Карлайл (Carlisle)

Жителите на Карлайл отчитат удовлетвореност от възможностите, чувстват се сигурни и местната икономика е стабилна. Градът е дом само на 100 000 души, но по площ е вторият по големина град в Англия, което означава, че жителите имат на разположение много зелени площи.

9. Йорк (York)

Историческият красив град Йорк е заобиколен от дивата природа на Йоркшир и неговите жители се радват на добросъседството и безопасност.

8. Хъдърсфийлд (Huddersfield)

Хъдърсфийлд се намира почти в центъра на Обединеното кралство, а неговите жители са склонни да отбележат своя град като задоволителен за живеене. Чувстват се щастливи и удовлетворени.

7. Харогейт (Harrogate)

Харогейт е вторият град от Йоркшир, който попада в класацията. Хората, които живеят в този град, са особено доволни от живота си.

6. Честър (Chester)

Честър е с общо високо ниво на удовлетвореност от стандарта на живот. Едно от възможните обяснения за високата стабилност може да бъде достъпът до околните райони за отдих и близостта на зоопарка Chester Zoo за щастливи семейни дни навън.

5. Ландудно (Llandudno)

Това е голям морски курорт на брега на Уелс. Това е единственият крайбрежен град в списъка, а големия пясъчен плаж и елегантен център на викторианския град помагат н жителите да се чувстват комфортно.

4. Норич (Norwich)

Това е един град със силно средновековно влияние. Тесните улички и пазари карат жителите да се чувстват горди и да имат желанието да прекарат живота си в него.

3. Дарби (Derby)

Жителите на Дарби чувстват обща удовлетвореност от живота. Градът е разположен в сърцето на английската провинция. Дарби се гордее с музеи, тематични паркове и обекти на културното наследство, които добавят цвят в ежедневието на хората в града.

2. Единбург (Edinburgh)

Шотландския град е сред най-добрите градове за живеене в Обединеното кралство. От всички градове в страната, хората от Единбург се чувстват най-щастливи. Добрата инфраструктура и достъпът до различни удобства спомага за това.

1. Дери (Derry)

Изследването сочи Дери като най-добрия град за живеене във Великобритания. Градът е значително модернизиран и подобрен през последните години. Това е един град на културата, чиито жители са доволни и щастливи.

А ето и статистиката за най-лошите места за живот във Великобритания:

1. Източен Лондон (East London)

Източен Лондон оглавява статистиката за най-лошите места за живот на Острова. Според местните жители, това е най-опасното място за живот, а районите около него също не му отстъпват.

2. Илфорд (Ilford)

Жителите на лондонския квартал Илфорд са доста недоволни, защото не привлича много инвестиции, а освен това не се правят подобрения на съществуващата инфраструктура. Местните хора също така казват, че съседите им въобще не са приятелски настроени и като цяло това е неприятно за живеене място.

3. Югоизточен Лондон (South East London)

Жителите на Югоизточен Лондон не изразяват лошо отношение към нещо конкретно в областта, а по-скоро печелят мястото си в челната тройка с обща неудовлетвореност.

Други места, попаднали в негативната статистика са Лутън (Luton), Ромфорд (Romford), Олдъм (Oldham), Енфилд (Enfield) и Северен Лондон (North London).

About the author

Daniel

1 Comment

Click here to post a comment

  • „Изследването сочи Дери като най-добрия град за живеене във Великобритания“ – Първия в класацията Дери не е ли в Северна Ирландия? Това означава, че не е във Великобритания.

Категории