Обща информация Почивки и ваканции в страната и чужбина

Най-добрите европейски дестинации за 2016 година

Август е месецът от годината, през който повечето работещи хора взимат отпуск и планират лятната си почивка. Ако все още не сте се спрели на конкретно място, където да се отдадете на хубави емоции и релакс, то в тази статия ще ви представим 15-те места в Европа, отличени чрез гласуване в сайта www.europeanbestdestinations.com като най-добрите дестинации. Класацията е подредена на базата на 288 992 потребителски гласа и е актуална за настоящата 2016 година.

 

Задар, Хърватия

Хърватският град Задар е получил най-много гласове – съответно взема приза за най-добра европейска дестинация за годината..

Задар е прекрасен град, изпълнен с традиции и модернизъм, град, отворен към морето. Поразходете се по морската ивица и чуйте уникалните звуци на морето, докато гледате красивите изгреви или залези.

Градът има древна история, но е модернизиран достатъчно добре. Това е едно различно и несравнимо място, с мека и уютна атмосфера, която предразполага към почивка и вътрешен мир.

Ако търсите тихо и безопасно място, Задар е точно за вас. Можете спокойно да се разхождате по улиците му посред нощ, без да се притеснявате от каквото и да било. Забележителности още от римско време, невероятни магазини и ресторанти с вкусна храна, пазари, концерти на открито и каквото още пожелаете – това е Задар.

 

Атина, Гърция

От известния Акрополис, издигащ се над града, до чаровните квартали и уникални галерии, градът на маратона и олимпиадата е едно място, на което можете да се насладите както на древността, така и на настоящето.

Един от най-старите градове в света, датиращ отпреди 3500 години, гръцката столица Атина е град, който търпи постоянна еволюция и трябва да бъде видян.

 

Пловдив, България

В южната част на България се намира бъдещата културна столица на Европа Пловдив. Градът има осемхилядна история и е място, където можете да намерите много забавления и да прекарате страхотно. Вино, шопинг, забележителности, ресторанти, разходки сред природата – всичко това може да намерите там.

Пловдив е провъзгласен за един от най-старите постоянно населявани градове в Европа и е шести по старинност в целия свят. През 2019 година градът ще бъде официална европейска културна столица.

 

Нант, Франция

Впечатляващият град Нант навремето е бил избран от херцозите на Бретан за тяхна историческа столица. И до днес тук са запазени уникалните археологически забележителности, сред които Шатото на бретанските херцози – ренесансов замък, който ще ви смае. В града можете да видите и най-високата катедрала в цяла Франция и още други туристически атракции. За последните 20 години той е трансформиран повече от всеки един друг френски град, явно има защо.

Освен че е изпълнен с живот и млади хора, Нант е определен за зелена столица на Европа през 2013 година. Изкуството е вградено в града по всички възможни начини, което доказва, че артистите са способни да променят дори цели градове.

 

Азорски острови, Португалия

В Атлантическия океан, между Европа и Америка се намират Азорските острови, автономна част от Португалия. Те са разделени на три географски групи – източна, която включва островите Санта Мария и Сао Мигел; централна, в която се намират Терсейра, Грациоса, Сао Хорхе, Пико и Фаял; и западна, към която спадат Корво и Флорес. Заедно тези групи формират архипелаг, но всеки от островите има своя идентичност и е различен от другите.

Независимо кой остров ще посетите, на него ви очаква смайваща природа, традиции, кухня и архитектура. Няма думи, които могат да опишат чара и харизмата на тези девет острова.

 

Париж, Франция

Париж е една от малкото наистина легендарни столици в света. Градът се цели към постоянно развитие и постигане на модернизъм, запазвайки цялата си история и известни забележителности.

В Париж са съчетани по невероятен начин миналото, настоящето и бъдещето. Едва ли има човек, който да не е чувал за френската столица и да не е поискал да посети Лувъра, да види Айфеловата кула и всички останали бележити атракции.

 

Нови Сад, Сърбия

Градът може да предложи на посетителите невероятно богатство от забележителности, архитектура, история, забавление и отмора. Намира се на река Дунав и ще очарова всеки, който е решил да го посети. Балканската гостоприемност и преживяванията не са за изпускане.

 

Брюксел, Белгия

Брюксел е столицата на 500 милиона европейци и очаква да разкрие своите богатства и да разкаже историята си пред всеки посетител. Независимо по кое време на годината ще посетите града, бъдете сигурни, че той има какво да ви предложи: Кралският дворец на Брюксел; Големият площад, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО; паметникът Атомиум; статуята “Пикаещото момченце”; Юбелпарк и още много забележителности.

 

Котор, Черна гора

Красивият Котор е град с огромно културно и природно наследство. Ако обичате красивата природа и спиращите дъха гледки и пейзажи, ако обичате изкуството и искате да научите повече за историята на града и страната, посетете го.

 

Милано, Италия

Милано, освен модна столица на Европа, е много интересен и многоцветен град. В миналото е бил столица и на западната половина от Римската империя – притежава огромно културно и историческо наследство. Изкуство, архитектура, модернизъм, мода и интересни преживявания – това ви очаква тук. Ако обичате шопинга, в Милано има всичко за всеки вкус и джоб.

 

Прага, Чехия

Прага е считан за един от най-красивите градове в целия свят още от Средновековието. Често е описван с думите „златен“, „град на стотици кули“, „короната на света“ и др. Намира се в сърцето на Европа и в сърцето на всички хора, решили да го посетят.

 

Рим, Италия

Италианската столица и околностите й предлагат на посетителите множество исторически забележителности и невероятна архитектура. В и около Рим можете да видите и опитате от всичко – море, природа, страхотна кухня, богата история, красиви селца, изкуство, езера, реки, лозя и какво ли още не.

 

Виена, Австрия

Рингщрасе във Виена е най-красивият булевард в целия свят. Никъде другаде не можете да намерите толкова много и на гъсто сгради с невероятна архитектура, дворци и паркове. Но не се ограничавайте само до тази улица, защото целият град има какво да предложи на посетителите и ще бъде жалко да не го разгледате обстойно.

 

Мадрид, Испания

Мадрид е град, където културата и забавлението се сливат в едно. Испанската столица може да накара всеки турист да се почувства като у дома си, докато изпитва напълно нови преживявания. Изпълнен с туристически атракции и забележителности, невероятна архитектура, Мадрид е един от най-живите градове в света, особено вечер. Шопинг, нощен живот, вкусна кухня, галерии – тук всеки ще намери какво да прави.

 

Никозия, Кипър

За любителите на Средиземноморието, остров Кипър е задължителна дестинация. Легендарното рождено място на Афродита и изпълнено с невероятно красиви плажове, предоставя спиращи дъха гледки и пейзажи и е изпълнено с живот. Всеки ще намери по нещо за правене, бъдете сигурни, че няма да скучаете, освен ако самите вие не го искате.

Никозия е столица на Кипър от 10 века и е разположена в средата на острова. Градът е известен търговски и бизнес център. Изпълнен е със забележителности, архитектура и има дълга и интересна средновековна история.

Категории