Други Обща информация

Най-добрите открити басейни в Лондон за 2017 година

Лятото вече настъпи и хората  се чудят как да се разхладят в горещите дни. Не всички българи във Великобритания ще имат възможността да заминат на почивка в страната или в чужбина или да се приберат до България, така че и за тях трябва да има приемливи варианти. Един от тях е посещение на обществен басейн на открито. Ако идеята ви допада, то в тази статия ще ви предложим някои от най-добрите открити басейни в британската столица Лондон, където ще можете да разпуснете през свободното си време.

Басейнът в Чарлтън (Charlton Lido)

Отворен отново за публични посещения през март, 2013 година, басейнът в Чарлтън е претърпял ремонт за 2 милиона паунда. Посетителите могат да плуват в басейн с дължина от 50 метра, а вече могат да останат и до по-късно заради удълженото работно време, което е от 06:00 до 22:00 часа. Басейнът в Чарлтън е доста посещаван, дори и в по-хладни дни, защото водата се загрява допълнително. Намира се в Югоизточен Лондон. Адресът е Hornfair Park, Shooters Hill Road, SE18 4LX.

Басейнът в Тутинг Бек (Tooting Bec Lido)

Разположен в южната част на Лондон, този открит басейн е с размери 90х30 метра, което го прави един от най-големите открити басейни във Великобритания. Направен още през далечната 1906 година, този басейн остава истински рай за лондончани и до днес. В случай, че не ви се стои само във водата, можете да изпиете едно кафе или любимата си разхладителна напитка в кафенето до басейна. Ако решите да го посетите, адресът е Tooting Bec Rd, SW16 1RU. Отворен е всеки ден от 06:00 до 20:00 часа.

Езерата в Хампстед Хийт (Hampstead Heath Ponds)

Това място е любимо за повечето лондончани. В Хампстед Хийт има три езера, където се събират много хора, за да поплуват и да се разхладят през топлите летни дни. Красива природа, уютна атмосфера и разбира се, компанията на патици, лебеди и още много хора, това ви очаква тук. Ако желаете да поплувате в езерата, адресът е Hampstead Heath, NW3. До 20 август са отворени за посетители от 07:00 до 20:30 часа, а след това работното време е до 18:30 часа.

Басейнът в Брокуел (Brockwell Lido)

Разположен в Брокуел парк, този открит басейн е с дължина от 50 метра и е открит още през 1930 година. През 1990 година басейнът е затворен, но след недоволството на хората, отново отваря врати 4 години по-късно. Разполага с хубаво кафене и фитнес център. Адресът, на който ще го намерите е Brockwell Park, Dulwich Road, SE24. Работи от 06:30 до 22:00 часа.

Басейнът в Лондон Филдс (London Fields Lido)

Този басейн е също е перфектен за хората, които обичат да плуват в по-топла вода, защото водата се подгрява допълнително. Дължината на басейна е 50 метра. Мястото е едно от най-известните и посещавани в Хакни. В случай, че ви омръзне да стоите във водата или просто е прекалено пренаселено, можете да поседнете в едно от двете уютни кафенета около басейна. Ако искате да посетите басейна в Лондон Фийлдс, адресът е London Fields Westside, E8. От април 2017 басейнът е затворен за ремонт, но от управата обещават той да бъде готов и отворен за летния сезон.

Басейнът в Парламент Хил (Parliament Hill Lido)

Този красив басейн е построен през 1938 година. През 2005 година претърпява сериозен ремонт. Басейнът е с размери 61х27 метра и е особено предпочитан за семейни посещения. Водата в басейна е сравнително студена, но за радост на посетителите, наоколо има душове с топла вода и кафене, където да изпият топла напитка, за да се постоплят. Можете да посетите този басейн на адрес Parliament Hill Fields, Gordon House Road, NW5. Работното време е от 07:00 до 20:30 часа.

Спортен център „Оазис“ (Oasis Sports Centre)

Спортният център „Оазис“ е истински открит оазис за лондончани. Басейнът не е много голям –  едва 27,5 метра дължина, но водата и тук е топла и приятна, защото се подгрява. В центъра има и панорамна тераса, кафене и дори закрит басейн, ако времето не е подходящо за открития басейн. Адресът на спортния център е 32 Endell Street, WC2H. Работното време на центъра е от 06:30 до 22:00 часа.

Басейнът в Хайд Парк (Serpentine Lido)

Открит басейн на по-централно място от главното езеро в Хайд Парк едва ли ще намерите. Подобно на езерата в Хампстед Хийт и тук ще се насладите на красива природа, животни и естествени води без хлор и други химикали. Плувците посещават басейна целогодишно, въпреки че за обществено ползване той е отворен само през лятото. Адресът е Hyde Park, W2 и може да го посетите от 10:00 до 18:00 часа.

Басейните в Ричмънд Парк (Pools on the Richmond Park)

Това попълнение към откритите басейни в Лондон е построено през 60-те години на миналия век. Освен открити басейни, тук ще намерите и фитнес, здравен център, спа и закрит басейн. Адресът е Old Deer Park, Twickenham Rd, Richmond TW9 2SF. Работното време е от 06:30 до 22:00 часа.

Басейнът в хотел „Бъркли“ (Berkeley Hotel Lido)

В този изискан хотел е направен и голям открит басейн, който освен за гостите на хотела, е достъпен и за ограничен брой външни посетители. Трябва да признаем, че таксата за влизане може да откаже много посетители да отидат там – тя е 150 паунда за цял ден. Все пак, тя дава достъп освен до басейна, и до други екстри, като например, фитнеса на хотела, сауната и спа центъра. Адресът на хотел „Бъркли“ е Wilton Place, Knightsbridge, SW1, а басейнът може да бъде посетен от 06:00 до 22:00 часа.

Категории