Обща информация Пазаруване

Най-добрите умни часовници, представени на изложението IFA 2014 в Берлин

На тазгодишното изложение много компании ни засипаха със своите нови „умни” часовници, като предложенията на гигантите в технологичната сфера имаха какво да покажат пред конкурентните модели на тепърва навлизащите производители.

Именно заради купищата новопредставени технологични джаджи на IFA 2014, решихме да направим тази статия, в която ще отсеем само най-добрите умни часовници – тези, които наистина заслужават повече внимание от потребителите.

Таблицата с характеристиките на всеки от часовниците ги представя повече от ясно, но все пак нека внесем малко пояснения.

Да започнем с нивото на защита, защото вероятно повечето потребители не знаят какво значи „IP67” например. Първата цифра след IP показва защитата на устройството от прах и други дребни частици, като 5 значи, че устройството е защитено, но все пак могат да му бъдат нанесени козметични щети, а 6 – напълно защитено. Втората цифра показва защитата от намокряне – 5 за устойчивост при леко намокряне и влага, 7 за устойчивост при потапяне под вода до 1 метър дълбочина и 8 за потапяне под вода до 3 метра. След като вече сте наясно какво значат всичките тези цифри нека продължим нататък…

Гугъл наскоро добавиха поддръжка на GPS в своята операционна система Android Wear, но, както виждате, не всеки от представените умни часовници има вграден приемник. Устройството на Сони ще може да се възползва от GPS функционалността и ще разполага с картите на Гугъл, а продуктът на Самсунг ще разчита на собствена операционна система за работата на GPS-a, като ще използва карти на Нокия.

Умният часовник на Самсунг наречен Gear S е запазил независимостта си, именно благодарение на собствената си операционна система – Tizen. За някои потребители това е голям минус, защото Android Wear като много по-разпространена операционна система ще има и повече разработки и приложения, но пък за други ще е плюс, заради безграничната свобода, която ще имат разработчиците.

Друг плюс, които извежда джаджата на Самсунг пред останалите е 3G свързаността. С поставянето на SIM карта в часовника, неговите възможности стават още по-големи.

Умните часовници с Android Wear пък предлагат блутут свързаност с други устройства. Така например ще можете да свържете блутут слушалки и да слушате музика директно от часовника. Тук в помощ идват и четирите гигабайта вградена памет във всеки от тях.

След като ви запознахме с най-добрите умни часовници, които ни бяха представени на изложението IFA 2014 в Берлин, можете да прецените кой от тях отговаря на изискванията ви и обмислите покупката му.

Категории