Обща информация Търсене и купуване на жилище

Най-евтините места за живеене в Обединеното кралство

Ако си търсите добро място, където да закупите първото си жилище или да живеете под наем, в тази статия ще намерите няколко идеи за това , които ще ви насочат към най-изгодните за живеене градове в Обединеното кралство. Имайте предвид обаче, че някои места, които предлагат по-ниски цени на жилищата имат и по-малко възможности за работа. Преценете възможностите за намиране на работа на всяко от харесаните места, преди да предприемете окончателния ход и да се преместите там. Уверете се, че избраният град предлага всички услуги и удобства, необходими за вашия комфорт.

 • Salford, Manchester

Ако работите в телевизионната сфера, тогава е добра идея да помислите за живот в Salford. BBC, ITV Granada и други големи телевизионни компании вече са преместили тук главните си офиси. Ще пестите пари, защото вече няма да харчите за дълги пътувания до работното място.

 • Bradford, West Yorkshire

Необходимата месечна сума за воденето на нормален живот тук е по-ниска с пъти в сравнение с тази в столицата на Великобритания – Лондон. Някои части на града може да не ви допаднат особено, но в по-голямата част от него всичко е наред. Изборът на това населено място е удачен за вас, най-вече ако работите в областта на финансите, инженерството или производство.

 • Stirling, Шотландия

Това е малък град – с 34 000 жители, сгушен в провинциалните райони на Шотландия. Тук е развита основно агро индустрията. Развиват се и финансовите услуги и туризма. Ако работите в някоя от тези сфери, това е градът за вас.

 • Belfast, графство Antrim

След споразумението от 1998 година до началото на икономическия спад, Belfast успява значително да увеличи бизнес инвестициите и да развие икономиката си. Цените на жилищата нарастват през това време, но това все още е едно от най-евтините места за живеене.

 • Ely, Cambridgeshire

Красивото градче е малко по-скъпо, отколкото другите места в този списък, но е чудесен избор, ако сте се насочили към югоизточната част на Великобритания.

 • Durham, графство Durham

Университетът играе водеща роля в този малък град, така че това е едно добро място, където да се преместите да живеете, ако работите в областта на образованието. IT сектора също се развива непрекъснато.

 • Hereford, Herefordshire

Това е друг исторически малък град. Има множество пивоварни и развито производство на сайдер.

 • Birmingham, West Midlands

Вторият най-голям град на Великобритания се радва на жилищни разходи далеч под тези в Лондон. Икономиката е развита в разнообразни насоки.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!