Други Забележителности и култура

Най-популярните летни музикални фестивали в Англия

Англия предлага не само много забележителности, но и редица забавления и развлечения, особено през лятото, когато има много фестивали, провеждани на открито.

Почти през целия летен сезон в Англия и цяла Великобритания се организират фестивали, където се събират почитателите на живата музика и изобщо хората, които обичат да се веселят. В близост до всеки фестивал има удобни хотели и общежития, така че имате голям избор. Може и да къмпингуватe, ако това ви допада.

Фестивалите са много и най-различни, а в тази статия ще ви представим най-популярните:

„Гластънбъри“ (Glastonbury)

Фестивалът тази година ще се проведе от 22 до 26 юни в Гластънбъри, Съмърсет. Това е най-големият и известен летен фестивал във Великобритания.

Билетите вече са разпродадени, но допълнително се пускат за продажба билетите на тези, които са се отказали да посетят фестивала. За целта следете сайта www.glastonburyfestivals.co.uk и по-конкретно секцията за информация. Внимавайте обаче, защото се продават и фалшиви билети. Ако те не се купени директно от агенция See Tickets, значи шансът да са фалшиви е много голям, защото други агенции и частни лица нямат правата да продават и разпространяват билети за фестивала.

Тази година на сцената на Гластънбъри ще излязат известни изпълнители и групи като Адел, Колдплей, Зи Зи Топ, Ели Голдинг, Дуа Липа, Алуна Джордж, Фетбой Слим, Карл Кокс и много други.

Адресът на фестивала „Гластънбъри“ е Worthy Farm, Pilton, Somerset.

„Уайърлес фестивал“ (Wireless Festival)

Това е един невероятен фестивал, който се провежда всяка година в Лондон. Тази година ще бъде от 8 до 10 юли (от петък до неделя) в лондонския Финсбъри парк.

Фестивалът може да бъде посетен от 13:30 до 22:30 часа в петък и от 11:30 до 22:30 часа за събота и неделя. Билетите за един ден струват 62,50 паунда, за два дни – 109,50 паунда, а за всичките три дни – 155,50 паунда. Можете да резервирате своите на официалния сайт на фестивала на адрес: wirelessfestival.co.uk/tickets.

На сцената на фестивала в петък ще излязат Калвин Харис, Курупт, Мигел, Дисайпълс, Дуа Липа, Брайсън Тайлър и др. В събота на нея ще се качат Чейс енд Стейтъс, Джей Коул, Сигма Лайв, Фърг, Крейг Дейвид и др. В последния ден на фестивала феновете ще могат да видят и чуят Мартин Гарикс, Кайго, Бой Бетър Ноу, Джес Глин, Йънг Тъг, Джереми, Йелаулф и др.

Адресът на събитието е  Finsbury Park, London N4.

„Идън Сешънс“ (Eden Sessions)

Този фестивал е способен да ви предложи преживявания и емоции както никой друг. Провежда се на няколко дати, като на всяка на сцената е различен изпълнител. Мястото е Боделва, Корнуел.

Тази година датите за фестивала са 14 и 15 юни, когато на сцената ще излезе Лайънъл Ричи, 26 юни – Том Джоунс, 27 юни – Пи Джей Харви, 9 юли – Маник Стрийт Причърс и 14 юли – Джес Глин. Билетите за всички дати са разпродадени, но организаторите съветват да се следи сайта на събитието www.edensessions.com/buy-tickets, защото понякога се пускат допълнително билети или хора се отказват от техните и те се препродават.

Адресът на „Идън Сешънс“ е Eden Project, Bodelva, St Austell, Cornwall, PL24 2SG.

„Ви фестивал“ (V Festival)

Това е фестивал, който се организира всяка година от „Върджин мидия“. Фестивалът тази година ще се проведе на 20 и 21 август на две места едновременно – Хайлъндс парк в Челмсфърд и Уестън парк в Южен Стафордшър.  

На 20 август в Хайлъндс парк и 21-ви в Уестън парк на сцената ще излязат Джъстин Бийбър, Сиа, Фейтлес, Джес Глин, Тайни Темпа, Рита Ора и много др.

На 20 август в Уестън парк и на 21 август в Хайлъндс парк пък ще можете да видите Риана, Дейвид Гета, Литъл Микс, Екзампъл, Биг Шон, Курупт, Флур Ийст и др.

Цените на билетите са от 89 до 288 паунда в зависимост дали са за ден или два, с право за къмпингуване или не и дали са ВИП или обикновени. Паркингът за автомобили ще ви струва 10 паунда за един ден и 20 паунда за целия уикенд. Може да купите билети на сайта на събитието www.vfestival.com/tickets.

Адрес Уестън парк – Weston-under-Lizard, Shifnal TF11 8LE; адрес Хайлендс парк – London Rd, Chelmsford CM2 8WQ.

„Криймфийлдс“ (Creamfields)

Тази година фестивалът се провежда от 25 до 28 август (от четвъртък до неделя) в сърцето на Чешър, точно между градовете Ливърпул и Манчестър.

Тази година на сцената ще излязат изпълнители и групи като  Найф Парти, Чейс енд Стейтъс, Армин ван Бюрен, Авичи, Мартин Гарикс, Ники Ромеро, Курупт, Калвин Харис, Дюк Дюмонт, Дисайпълс, Тиесто, Фетбой Слим, Пол Ван Дайк и още десетки други.

Цените на билетите можете да намерите на официалния сайт на събитието www.creamfields.com/tickets.

Адресът на фестивала е Tea Factory, 82 Wood Street, Liverpool, Merseyside, L1 4DQ.

На уебсайта www.thefestivalcalendar.co.uk  можете да научите за всички фестивали, които се провеждат това лято във Великобритания, както и да си купите билети за тези, които искате да посетите.

Категории