Шофиране

Нарушения при шофиране – използване на мобилен телефон

В Обединеното кралство използването на мобилно устройство и държането му в ръка, докато шофирате е забранено! Ако използването на устройството отнема от вашето внимание и влияе на това, как карате, може да ви глобят за невнимателно или опасно шофиране, даже да се стигне и до съд, като това важи за шофьорите и придружителите на начинаещите шофьори.

Забранени са мобилните устройства, които трябва да бъдат държани в ръка по време на провеждане на обаждането или такива, които трябва да вземете в ръка в даден момент, макар и да не се налага да ги държите в ръка през цялото време.

Забранените устройства най-често се явяват мобилните телефони, но всички други джаджи, чрез които може да провеждате разговори, да пишете текстови съобщения, да сърфирате из интернет и т.н. се причисляват също като мобилни устройства и са под забраната.

Набирането на номер по телефона, докато той е на поставка в автомобила ви, например, не е нарушение, стига в някой момент той да не се озове в ръката ви. Писането на съобщения обаче се счита за нарушение, тъй като отнема време и вие се концентрирате повече върху писането отколкото върху пътя.

Използването на GPS  е позволено, ако го ползвате по предназначение, но ако приема или предава някакви данни, тогава сте в нарушение.

Има изключение за използването на мобилен телефон докато шофирате и то е ако ви се налага да наберете спешна помощ – телефон 112 или 999 например.

Ако ви хванат в нарушение, глобите може да са от 3 контролни (наказателни) точки и 60 GBP, ако се разминете по-леко, но ако се стигне до съдебната зала, може да ви бъде отнета книжката за определен период, както и да платите глоба до 1000 GBP (или до 2500 GBP, ако сте шофьор на автобус, бус или друго подобно превозно средство).

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • ОФЕРТА, ОФЕРТА, ОФЕРТА Зелена карта за общ работник в строителството само за 600 паунда! октомври 21, 2019
    Сънародници вече се възползваха от тази оферта, всяка седмица някой получава CSCS  карта на тази цена. Ако искате и вие да се възползвате от тази оферта направете следното. Информирайте се, че нашата фирма предлага съдействие за CSCS карта за общ работник с цени от 187 паунда до 330 паунда. След това когато ние ви кажем, […]
    Atanas Chikov
  • Как работи един бизнес в капиталистическия свят. септември 25, 2019
    Всеки един бизнес има капацитет. Да кажем Иван счетоводителя може да обслужи по 10 човека на ден, но той има повече от 10 клиента и за момента няма възможност да наеме хора на които да се довери и да му помагат.Той обслужва тези 10 човека, но в дадени дни му е натоварено и не може […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!