Забележителности и култура Обща информация Семейство

На кино в Обединеното кралство

Във Великобритания има много кина, предлагащи голямо разнообразие от филми. Човек често избира най-близкия киносалон, но не е лошо да се съобразим и с цените на билетите. Съпътстващите разходи като пуканки и безалкохолно, също е добре да се вземат под внимание. В много от британските кина храните и напитките са доста скъпи, почти колкото цената на самия билет, затова някои зрители предпочитат да си купят пуканките и бонбоните от супермаркет наоколо. Ако пък искате предварително да си купите билет, не забравяйте, че цените на резервациите също варират. В Cineworld например запазването на билет е с около 10% по-евтино отколкото в останалите по-известни кина на Острова.

Независимите кина, които са под егидата на Британския филмов институт, също предлагат прожекции, но на по-ниски цени. В Premier Cinema Romford например, цените на билетите за 3D прожекция са около 4 паунда – колкото са и в България!

Представяме ви някои от най-известните и големи кина във Великобритания:

Cineworld имат кина в цяла Великобритания. На сайта на Cineworld можете да видите в кои точно градове има техни кина, както и да се информирате за цените на билетите. Те варират в зависимост от града и от това дали са за дете, възрастен, студент или пък група:

възрастен – от 7 до 14 паунда;

дете – от 5 до 7 паунда;

семейни (2 възрастни и 2 деца или 1 възрастен и 3 деца) – от 23 до 40 паунда;

студенти – от 4 до 8 паунда.

Cineworld предлагат на своите клиенти истински 3D и IMAX прожекции. Освен това кината разполагат и с места, от където да си купите пуканки, напитки и др.

Кино-любителите биха могли да се сдобият и със специална членска карта, предоставяща редица намаления. Има два вида карти – Standard Unlimited и Premium Unlimited.

Карта „Standart Unlimited“ ви дава възможност да гледате филми в кината на Cineworld толкова често, колкото искате. Но това не е всичко. Картодържателите получават и 10% отстъпка на всички предлагани храни и напитки. Освен това притежателите на тази карта получават електронни бюлетини, информиращи ги за новите заглавия , ексклузивни оферти или участия в промоционални конкурси. Картата не включва ползването на 3D очила и хубави (VIP) места. Ако привлечете още клиенти, получавате бонуси. За всеки ваш приятел, закупил абонаментна карта, получавате безплатно още 1 месец към абонамента си (ако привлечете 12 души – 1 година безплатен абонамент).

Цените на тези карти започват от около 190 паунда за година, или по 15.90 на месец, като минималния абонамент е 12 месеца. Бихте могли да закупите абонаментна карта и като подарък. За да се сдобиете с такава карта е необходимо да отидете в най-близкото кино на CineWorld или пък да се регистрирате онлайн.

Карта „Premium Unlimited“ – с тази карта може да се сдобие всеки притежател на карта Standart Unlimited, ако поднови абонамента си след изтичане на едната година. Premium картите освен всичко, което получавате при Standart Unlimited абонамент, ви дават 25% отстъпка от предлаганите в киното храни и напитки. Освен това ако закупите карта Premium ще можете да гледате Real 3D филми без да ви таксуват допълнително за очила.

Контакти:

Тел: 0845 050 2172

Email: cineworld@filmology.co.uk

www.cineworld.co.uk

Vue cinemas също имат голям брой киносалони в цяла Великобритания. Те предоставят редица намаления и оферти на своите клиенти. Например, всяка събота и неделя сутрин можете да заведете вашето дете на кино – тогава цените на билетите започват от само 1.75 паунда, а прожекциите на 3D филми – от 3 паунда. Младежите между 13 и 18 години пък получават до 20% отстъпка от цената на обикновен билет за възрастни. Намаленията при билетите за тийнейджъри са постоянни, по всяко време и за всеки филм. Ако решите да гледате дадена прожекция семейно, то всеки от вас ще плати стойността на билет за деца!

Промоциите през вторник – Super Tuesday (до 1/3 намаление на билети) и сряда – Orange Wednesday (2 билета на цената на 1 срещу СМС, изпратен на номер 241 от телефонен номер, абонат на доставчика Orange) са също варианти да се сдобиете с билети на по-ниска от обичайната им стойност.

Vue cinemas предлагат и ваучери за подарък, които може да „зареждате“ с различни суми. Можете да закупите такъв ваучер както в киносалоните на Vue cinemas, така и онлайн. Минималният размер на кредита, който може да заредите на ваучера е 5 паунда, а максималния – 100 паунда.

На сайта на компанията ще откриете и различни възможности за спечелването на награди като екскурзии, билети и др.

Контакти:

Тел: 020 8396 0245

Email: events@vuemail.com

www.myvue.com

Showcase cinemas разполагат с киносалони в 17 града на територията на Обединеното кралство. Освен това в Дарби, Бристол и Лестър има Showcase Cinema de Lux.  Тези киносалони предлагат съвременно оборудване и луксозна обстановка, където гостите могат да се насладят на най-доброто от света на цифровото кино, да похапнат вкусна храна или да се отпуснат с питие в ресторант и бар Studio One. Showcase cinema de Lux ще ви изненада приятно с техния т.нар. директорки салон (Director’s Hall) – перфектна обстановка и широки кожени седалки. Достъпът до Director’s Hall обаче, е ограничен за лица под 18 години. Те могат да посетят салона само до 20:00 часа и то с придружител.

Абонаментна карта „Insider“ – с предоставяната от Showcase cinemas абонаментна карта бихте могли да ползвате намаления, както при закупуването на билети, така и за храни и напитки. Промоциите са в неделя, след 19:00 часа и през целия ден всеки понеделник и вторник. С тази карта ще платите около 6 паунда за обикновена прожекция и 8 паунда за 3D филми. Притежателите на Insider card могат също да участват в страхотни състезания за спечелването на страхотни награди.

Ваучери – друг вариант да получите отстъпки при закупуването на билети, храни и напитки. Можете да заредите ваучерът със суми от 5 паунда до 100 паунда. Освен в киносалоните, с такъв ваучер можете да се сдобиете и онлайн.

Ако искате да направите подарък, може да ползвате подаръчен пакет Showcase Gift Pack, който включва 2 ваучера за стандартни билети, 2 ваучера за безалкохолни напитки и 1 ваучер за големи пуканки – всичко това на цени между 25.00 паунда  и 28.00 паунда.

Както в повечето кина и тук се предлагат отстъпки за групи. Ако сте поне 20 души, ще се сдобиете с билети на преференциални цени.

Контакти:

Телефон за резервации: 0871 220 1000

Email: ukcs@national-amusements.com

www.showcasecinemas.co.uk

Odeon също имат киносалони в цяла Великобритания. Цените на билетите за тийнейджъри и студенти са по-ниски от обичайните. Освен това младежите могат да закупят храни и напитки също на преференциални цени, да участват в състезания или конкурси. Билет за възрастен пък струва приблизително между 7 и 18 паунда, за семейни посещения (2 възрастни и 2 деца или 1 възрастен и 3 деца) цените варират от 21.00 паунда до около 26.00 паунда, а детските билети са от 5 до 13 паунда. Разбира се цените зависят и от самата локация на киносалоните. Традиционно билетите за кино в столицата са по-скъпи.

Подаръчни ваучери (ODEON Gift Cards) – максималната сума, която може да заредите във ваучера е 100 паунда.

Карта ODEON Première Club – ако имате карта, т.е. сте член на клуба, при всяка покупка на билети получавате по 10 точки за всеки похарчен 1 паунд, след което можете да размените събраните точки за купуването на нови билети, напитки или лакомства.

Можете и да гледате даден филм по-рано от всички останали.

И в Одеон важи промоцията Orange Wednesday  –   срещу 1 СМС, изпратен на номер 241 от телефонен номер, абонат на доставчика Orange, получавате възможността да купите 2 билета за кино на цената на 1  – намалението е само за основната цена на филма, екстрите като места Premier (най-доброто разположение и по-луксозни седалки, с повече място) се заплащат по обичайния ред.

Контакти:

Тел: 0871 22 44 007

www.odeon.co.uk

About the author

Daniel

2 Comments

Click here to post a comment

Категории