Почивки и ваканции в страната и чужбина

На почивка през есента

Някои от работещите хора нямат възможност да излязат в отпуск през летните месеци, за да отидат на почивка и единственото време, през което това може да стане, е есента – през септември и октомври. Всъщност това, че лятото вече е отминало, изобщо не значи, че не можете да си направите една хубава почивка. И през есенните месеци имате възможност да хванете слънце и добро време, особено по Средиземноморието, а цената, която ще платите, няма да е прекалено висока. Ето няколко предложения за места, където да почивате през есента.

Курорти

Ако търсите плаж и море, средиземноморските курорти са точно за вас. Едно от местата, към което може да се ориентирате, е Егейска Турция. В северната част на Кипър също ще се насладите на хубаво време и ниски цени.

Ако ви се пътува до Италия, можете да почивате в южния регион Пулия. Там има страхотни плажове и невероятни хотели, където да отседнете.

Друго място, на което може да обърнете внимание, е Малта. Там също ще има достатъчно слънце, за да си направите една приятна и релаксираща почивка.

Ако обмисляте почивка с голяма компания, задължително погледнете вилите, които се отдават под наем на островите Корфу и Корсика. Тези места определено са рай за туристите.

В случай, че не харесвате плажовете и вилите, може да отидете в Сицилия. Там има изключителни голф и спа курорти.

Отпускарите, които търсят силно слънце и високи температури през есента, може да отидат в Мароко, полетът от Обединеното кралство дотам е само три часа. Канарските острови също са добър вариант, а дотам ще стигнете само за четири часа със самолет.

Кратки почивки

В случай, че нямате време за дълга почивка и просто искате да се откъснете от ежедневието си за малко, за да разгледате нови места и забележителности, Венеция е едно класическо предложение. През лятото там има много туристи, но есента наистина ще можете да се насладите на града.

Йерусалим, Кайро и Истанбул също са особено подходящи места за вашата кратка почивка.

Тунис е държава, известна с красивите си плажове, но след като това не е целта на вашата почивка, може да посетите столицата й – Тунис, където определено има какво да правите и какво да видите.

Ако ви се пътува до Италия, освен Венеция, може да обмислите и почивка в Рим, Флоренция или Севиля, където също няма да останете разочаровани.

В случай, че ще водите и деца с вас, може да отидете в Париж. Там определено има какво да се види, а малчуганите ще останат очаровани от парка на Дисни – Дисниленд.

Любителите на бирата спокойно могат да изчакат месец октомври, когато в Мюнхен се провежда прочутият празник Октоберфест, където се консумира бира на корем и има всякакви развлечения като увеселителни влакчета, виенско колело, вътрележки и много други.

Други интересни места

Можете да посетите Йордания, където ще се насладите на пустинните пейзажи и ще се радвате на слънцето на брега на Мъртво море.

Дубай е друго предпочитано място, там има изключително красиви хотели, пейзажи, атракции и дори екскурзии из пустинята.

Друг интересен вариант е да си направите една класическа почивка в Египет. В столицата Кайро определено има какво да се види и прави, а круизът по река Нил е едно красиво и прекрасно изживяване.

Африка изобщо не е за пренебрегване. Можете да отидете на сафари в Ботсуана или на туристическа обиколка в Намибия. Ако искате да комбинирате дивия живот с някой приятен плаж, остров Мадагаскар определено е едно добро предложение.

Столицата на Япония – Токио е друго интересно място, на което ще си прекарате добре. Особено през есента там е изключително красиво и ако обичате големия град и не можете без него, там със сигурност ще ви хареса.

Ако пък харесвате Америка, там също има какво да видите. В щата Калифорния има много интересни неща, а столицата му Лос Анджелис, заедно с градовете Лас Вегас и Ню Йорк, са интересни места, чието посещение може да обмислите. Посещението на Големият каньон  също може да бъде едно незабравимо преживяване.

About the author

Daniel

2 Comments

Click here to post a comment

Категории