Обществен транспорт в Лондон - TfL Пътуване и транспорт

Новите цени на градския транспорт в Лондон от 2 януари, 2015 година

От 2-ри януари, 2015 година цените на услугите на градския транспорт в Лондон се повишиха средно с 2,5%. Цените са закръглени до по-близкото –  до 5 или 10 пенса, затова при някои видове транспорт повишението може да е с малко повече от 2,5%.

Автобуси и трамваи

Цените за пътуване с автобуси и трамваи се увеличават средно с 2,3%, което е с 5 до 10 пенса повече.

По-голямо е увеличението при 7-дневните карти за пътуване – там е 4% и вече те ще струват 21 паунда. При картите за пътуване за по-дълъг период също има пропорционално увеличение.

Ще има и дневна карта за пътуване, тя ще е на цена от 5 паунда.

Метро, теснолинейка и лондонска железопътна мрежа

Цените за пътуване с метро, теснолинейка и с влак на лондонската железопътна мрежа (London Overground) се увеличават от 5 до 30 пенса.

Увеличението при възрастните е между 10 и 30 пенса, при младежи над 16 години и безработни от 5 до 10 и за деца от 5 до 20 пенса.

Влакове

При пътуване с държавната железница ще плащате между 5 и 10 пенса повече.

Увеличението за възрастни е 10 пенса, младежите над 16 години, безработните и децата ще плащат 5 пенса повече.

Карти за пътуване

Дневната карта за пътуване в зони 1 и 2 вече няма да се предлага.

Дневната карта за пътуване в зони 1, 2, 3 и 4 вече ще бъде увеличена от 11.40 на 12 паунда за възрастни и от 5.70 на 6 паунда за деца.

Картата за пътуване в зони от 1 до 6 ще остане на същата цена.

Дневната карта за пътуване в зони от 1 до 9 ще се повиши с 2,5%.

Дневните карти за пътуване извън пиковите часове в зони от 1 до 6 и от 1 до 9, ще се увеличат съответно на 12 и 12.80 паунда за възрастни и на 6 и 6.40 паунда за деца.

Дневната карта за пътуване с влак извън пиковите часове в зони от 1 до 6 ще се увеличи от 5.90 на 7.90 паунда.

Цените на 7-дневните, месечните и за по-дълъг период, карти за пътуване ще се увеличат с около 2,5%.

Билетите за групи вече няма да се предлагат, вместо тях ще има групови карти за пътуване. От тях ще могат да се възползват групи от поне 10 души. Според зоните за пътуване – от 1 до 6 или от 1 до 9, груповите карти ще струват 8 – 8.50 паунда за възрастни и 4 – 4.30 паунда за деца.

Пълен списък на промените и повече информация за новите цени в градския транспорт на Лондон може да намерите на адрес www.tfl.gov.uk/campaign/new-fares-for-2015.

About the author

Daniel

3 Comments

Click here to post a comment

 • izrodi , uveli4avaite cenite , za tova sa vinovni pak balgarite nali , I za klaneto v Paris pak sa vinovni balgarite , zaradi islqma v Uk I France , Chte ima milioni ubiti I grajdanska voina

 • v bghelp , moderatori sa hora , koito rabotqt za home office , a ne da pomagat s info na balgarite

 • Haha, ei vi London s mnogoto rabota I dobur jivot.As jiveq v provinciata I kartata mi za putuvane e tri puti po evtina, rabota ima kolkoto iskash I jivota e mnogo po spokoen I evtin, sprqmo kvartiri I hrana.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!