Други Обща информация

Няколко причини да харесваме месец февруари

Някои хора, особено ако не харесват зимата и студа, не таят никакви топли чувства към най-краткия месец от годината – февруари. За тях дупка в календара би била по-полезна, отколкото да преживеят този месец.

Да, студено е, мрачно е, влажно е и пролетта е точно след него, но това не е причина да игнорираме месеца и да престанем да очакваме нещо хубаво да се случи през него. Всъщност, в интерес на истината, февруари може да ни донесе много забавни и интересни неща. Подготвили сме ви няколко шеговити причини, които да ви накарат поне мъничко да харесате Малкия Сечко.

Вярно е, че Великден е далеч, но всъщност още през февруари можем да намерим по рафтовете в супермаркетите любими на много хора шоколадови яйца с крем.

Януари официално е отминал и вече можем спокойно да нарушим новогодишното си обещание да влезем във форма – и да спрем с диетата.

На 17 февруари в Бразилия се провежда карнавалът Марди Гра, което не пречи и в Лондон да има тематични събития по повода. Обличате хубава тропическа рокля, пийвате си ром под формата на пунш и се правите, че вече е лято.

Месецът си е доста студен, но това е възможност да облечете новите топли дрешки, които сте си купили около коледните разпродажби и да се похвалите пред приятели.

Януари обикновено е месец, през който се въздържаме от алкохол, защото сме се наситили около празниците. Да, но февруари вече е нов месец, който ни дава възможността да си пийваме и купонясваме колкото искаме, или поне докато не ни омръзне отново.

Чувствате се като крал/кралица, защото за първи път получавате заплата след декемврийското плащане. Светът на такситата и скъпите коктейли отново е ваш… поне за няколко дни.

Тъй като е най-краткият месец в годината, по-бързо ще дойде денят на заплатата и няма да се чувствате толкова безпарични, както обикновено.

14 февруари или Свети Валентин – причина да си разменяме подаръци, да правим секс, да излизаме с половинката или приятели и много други забавни неща.

15 февруари – как да не го харесаме, Св. Валентин вече е минал и има още цяла година до следващия ден на влюбените.

Излиза продължението на филма „Петдесет нюанса сиво“ и заради ентусиазма на хората, работили върху лентата, няма как да я пропуснем. Но какво пък – едно извинение да гледаме еротика (за някои хора дори чисто порно) на голям екран в киното, без някой да ни съди.

На 17 февруари се отбелязва Денят на палачинката – че кой не харесва палачинки?

Данданията около януарските разпродажби вече в отминала, а в модните среди вече се представят новите пролетни колекции, което означава само едно – време е да нападнем магазините.

Почти сигурно е, че ще има сняг, все пак е февруари. Това е добра новина, поне за любителите на снега.

Наградите Оскар и Бафта са тук, чудесен повод да станем изискани филмови критици, поне за кратко.

Студ навън, но вкъщи е топло. През февруари със сигурност ще има доста интересни филми, сериали и телевизионни предавания, които да приковат вниманието ни с часове пред телевизора.

Знаете ли, че има Ден на течния шоколад Нутела и той се пада на 5-ти февруари? Вече знаете и това е една чудесна причина да се проснете на дивана с бурканче Нутела и лъжица в ръка, не само на този ден, но и през всеки друг от февруари.

През февруари дните стават все по-дълги, стъмва се все по-късно и преди да се усетим – пролетта е тук.

 

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!