Обща информация

Осем мобилни приложения, които ще ви помогнат в изучаването на английски език

Искате да научите английски или пък да го усъвършенствате? Разполагате със смартфон или таблет? Чудесно, тогава предложенията в тази статия ще ви бъдат от полза. Вижте кои са най-добрите мобилни приложения, които ще ви помогнат в обучението по английски, независимо дали сте у дома или в движение.

1.       Learn Languages: Rosetta Stone

Това е може би най-известното мобилно приложение за изучаване на английски език. Повечето потребители го смятат за уникално и незаменимо. Ако останалите приложения превеждат дадена дума от английски на друг език, за да разбере обучаващият се нейното значение, то Rosetta Stone го прави по уникален начин – с картинки и смислено свързване на познати и непознати думи.

Rosetta Stone  поддържа български език, с него обучението е лесно и забавно.

Предлага се за операционни системи Android и iOS. Има и безплатна пробна версия.

2.       MindSnacks

Това приложение е известно със своя семпъл и забавен интерфейс. То ще ви позволи да учите нови и нови думи, но без това да бъде скучно като четенето на речник.

MindSnacks ви обучава, докато играете една от деветте включени мини-игри. Въпреки това, не го подценявайте, то е особено подходящо и за възрастни.

Приложението се предлага само за iOS операционни системи и струва 4,99 долара.

3.       FluentU

Приложението е едно от най-уникалните, създавани досега. В него се обучавате от реални видеа, реклами, песни и новини, които са превърнати в уроци по английски.

От това приложение, освен нови думи, можете да се научите да говорите английски език като местен, което го прави особено подходящо за хората, които искат да наблегнат върху произношението, а не на граматиката.

FluentU има и друга страхотна функция – запомня кои уроци сте преминали и след това периодично ви изпитва, за да се увери, че сте ги запомнили.

За сега приложението все още се разработва за мобилни устройства, но може да се ползва онлайн от интернет браузър на адрес www.fluentu.com/english.

4.       Memrise

Това приложение е много подобно на MindSnacks – фокусира върху изучаването на нови думи, но тук се използват иновативни и изключително хумористични начини, които да ви помогнат да запомните по-лесно думите.

Интересното е, че при Memrise самите уроци са създадени от обучаващи се хора, като вас. Приложението разполага с над 13 страници с различни уроци, от които можете да избирате свободно. Освен това то запомня всяка една дума, която се предполага, че сте научили през него, така ако я забравите в един момент, можете да се върнете назад и да си я припомните.

Приложението е безплатно и може да се изтегли от потребители, ползващи iOS и Android операционни системи.

5.       Open Language

Приложението предлага различни и разнообразни видове обучение и може да избирате според нивото си по европейската езикова рамка  – от А1 за начинаещ до С2 за експерт.

За всяко ниво ще намерите различни уроци и тестове, например бизнес английски, разговорен, презентационен, технически и т.н.

С това приложение ще се чувствате като на интензивен курс по английски език, но ако сте отдадени на обучението, резултатите няма да се забавят.

Приложението е налично за операционни системи iOS и Android и е с абонамент от 30 долара на месец.

6.       Mosalingua

Това приложение е поредното, което ви помага да научите английски по разнообразни и ефективни методи. То се откроява от останалите с това, че след като ви помогне да научите нова дума, то периодично ви я повтаря, за да я затвърдите, а не да я забравите няколко седмици или месеца след това.

Mosalingua фокусира върху заучаването на най-използваните 1500 думи в английския език, така че да можете да разберете и говорите на основни теми от ежедневието.

Приложението е налично за Android устройства на цена от 5,99 долара и iOS – 4,99 долара.

7.       Busuu

Busuu е малко по-различно приложение от изброените до тук. Повечето от тях бяха за лично ползване и обучаващият се преминава през повечето уроци самостоятелно. Тук нещата обаче стават групово  – вие имате възможността да разговаряте с американци и британци, за да упражните директно разговорния си английски и произношението.

Освен разговорната част, Busuu предлага и обучение, подобно като на Open Language по европейската езикова рамка. Отново ще се почувствате сякаш сте на курс по английски, но от уюта на вашия дом или докато пътувате за и от училище или работа.

Това приложение е налично за iOS и Android устройства и е с месечен абонамент от 14,99 евро.

8.       Duolingo

Това приложение е създадено, за да ви помогне да научите английски език бързо, много бързо. Създателите твърдят, че ако досега не сте учили английски и отделяте само по 20 минути на ден за обучение през приложението, ще можете да разбирате и да говорите на езика след много кратко време.

Duolingo е наистина ефективно и помага за бързото начално обучение. Във всеки урок приложението ще ви учи на седем нови думи от различни сфери – образование, училище, работа, наука, технологии и т.н.

Ако се затруднявате със заучаването на някоя нова дума, приложението ще наблегне на нейното повторение, за да я затвърдите.

Отделяйки 10 до 20 минути дневно за обучение, след около 3 месеца ще сте завършили успешно всичките уроци, които приложението ви предлага. Особено препоръчително е за начинаещи.

Приложението е безплатно и е налично за iOS и Android операционни системи.

About the author

Daniel

2 Comments

Click here to post a comment

  • Стига пишете глупости и преписвайте разни чуждоезични статии.

    8. Duolingo няма опция да се учи на Българиски.

  • Mosalingua

    И това не става. Защо е написана тази статия?

Категории