Паркове, ботанически градини

Паркът на регента (Regent’s Park)

Паркът на регента е разположен в северната част на град Лондон. Обхваща части от квартал „Уестминстър”, Великобритания.

Едно от най-красивите места в Централен Лондон е Паркът на регента. Той е един от кралските паркове във Великобритания. Паркът предлага широка гама от съоръжения за своите посетители. Едни от най-красивите забележителности в Парка на регента са ботаническата градина и едно прекрасно езеро, което се обитава от няколко чапли.

Погледнат от високо, външният и вътрешен път на парка изглеждат като два огромни пръстена. Между двата кръга се намира зоната за пешеходци, която ежедневно е изпълнена с посетители. Определено най-забележителните атракции в парка са градините на кралица Мери. Първоначално те са създадени през 1930 година като разсадник, а по-късно са отдадени под наем на кралското семейство. Предимно са засадени с разнообразни видове рози и са страхотна атракция за гостите на Лондон.

Кралският парк олицетворява откритите атракции. Друго забележително творение на културата е и откритият парк, където често се провеждат постановки и културни събития. Паркът е райски кът за децата. Има изградени детски площадки, обособена зона за плаване с лодка, много спортни игрища и зоогическа градина в северната част на парка.
Всяко лято Паркът на регента става домакин на фестивала „Джаз в парка”. Събитието се провежда всяка неделя през месеците юли и август и събира огромен брой почитатели на джаз музиката. Няма нищо по-приятно от това да прекараш някой слънчев неделен ден заедно с любимите си хора на пикник сред красива природа, наслаждавайки се на едни от най-талантливите рок банди.

Официален сайт

[nggallery id=39]

Категории