Пазаруване

Период на размисъл и правото да се откажеш

Може да имате законно право на „период на изчакване“. Това е    правото на анулиране в рамките на определен период от време,  който обикновено е твърде кратък. Ако направите анулиране в  рамките на споразумения период, няма да е необходимо да  плащате.
Ако, по време на споразумението за покупка, не се намирате в  бизнес сградата на търговеца, вие имате право на анулиране.
Ако сте закупил(а) стоки от търговец, с когото сте нямал(а)  пряк контакт – например, по телефона или чрез internet (т.нар.  дистанционна продажба) – вие имате право – имате право на 7-  дневен период на изчакване, в рамките на когото можете да анулирате споразумението.
Ако закупите стоки от търговец, с когото сте имал(а) пряк контакт, но сте се намирали далече от бизнес сградата (или продажба на входната врата), вие имате автоматично право на 7-дневен период на изчакване, в рамките на когото можете да анулирате споразумението.
Ако подпишете кредитно споразумение в дома си за стоки над £35, след като сте водил(а) директен разговор с продавача, имате право на 5-дневен период на изчакване. След подписването на споразумението, трябва да ви бъде дадено копие от кредитното споразумение, което ясно описва правото ви на анулиране. Освен това, по пощата трябва да получите второ известие относно правото ви на анулиране. Ако желаете да анулирате кредитното си споразумение, трябва незабавно да изпратите писмо на кредитната компания. Изпратете писмото си като препоръчана пратка и си запазете копие от него.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!