Обща информация

Пет съвета за бързо изучаване на английски език

Независимо дали сте решили да заминете за Обединеното кралство, за да учите или работите, във всички случаи ще трябва да знаете английски език. Ако не можете да обелите и думичка на английски или пък смятате, че имате нужда да подобрите знанията си, петте съвета, които ще прочетете в тази статия ще ви бъдат от полза.

1.       Четете на английски

Прочетете интересна книга, а ако нямате толкова време, вестник или занимателно списание също става. Ако се притеснявате, че не разбирате нищо, просто използвайте речник и си превеждайте непознатите думи. Така много лесно ще научавате нови думи докато се забавлявате. По този начин много лесно ще обогатите и речника си, ако вече знаете основите на езика. Опитайте се да четете поне 15 минути на ден, като това съвсем не значи, че не може да отделите и повече време за това.

2.       Слушайте английска реч

Освен четенето, слушането на английска реч също ще ви помогне доста в изучаването на езика. Най-лесният и забавен начин за това е да си пуснете филм на английски със субтитри, но дори и да няма, пак става – тук важното е да слушате, да запомняте думите и тяхното произношение. Този съвет е препоръчителен и за хората, които знаят езика до някаква степен, защото така ще научат още нови фрази и ще видят дали не грешат при произнасянето на някои думи.

3.       Учете граматика

Макар и не толкова забавно, колкото предните две предложения, това също не е за пренебрегване. Няма как да научите чужд език без да знаете граматиката му. Това е може би един от най-важните съвети, на които трябва да обърнете внимание. За да изучавате граматиката на английския език, най-добре ползвайте учебници, като е препоръчително да имате и учебни тетрадки с упражнения, които да попълните след като прочетете даден урок. Ако не ви се хвърлят пари за учебници и тетрадки, можете да потърсите в интернет за сайт с уроци и упражнения на английски език.

4.       Пишете на английски

Разбира се, след четене и слушане на английски, обикновено следва писането. Най-забавният начин за това е да си водите дневник, в който всеки ден да пишете по няколко изречения, а ако идеята ви допада, защо не и няколко страници. След като напишете нещо в дневника си е препоръчително да си го прочетете на глас и след това проверите за грешки. По този начин освен писането ще упражните и четене и граматика.

5.       Отпуснете се и започнете да общувате на английски

Когато сметнете, че имате някакви знания и сте готови, трябва да се отпуснете и да започнете да общувате с хората около вас на английски. Важното е да не се притеснявате да говорите и дори и да правите грешки, продължавайте и се старайте да не ги допускате отново.

Изучаването на нов език не е лесна задача и не може да стане от днес за утре, затова и трябва да бъдете търпеливи. Старайте се да напредвате бавно, но умело, с всеки изминал ден и не забравяйте да се възнаградите накрая за положените усилия.

Категории