Други Забележителности и култура

Планините Морн (Mourne Mountains)

Планините Морн са прочути от традиционната балада на Ирландия в стиховете „Където планините Морн се спускат към морето“. Веригата от гранитни планини е най-високата в Северна Ирландия. Планините са широки около 11 километра, а петдесетте им върха са високи повече от 600 метра.

Кралството Морн е заобиколено пръстеновидно от път. Ако сте любители на разходките, тук за вас има множество пътеки, по които да се разходите и насладите на природата.

Насочете се и към най-високият връх на Морн – Слийв Донард, който е цели 852 метра. Изкачването до него е лесно и безопасно и ако се изкачите до там в ясен ден можете да видите всички страни на Британските острови. Изкачването започва в близост до Блъди Бридж.

Най-доброто място за отсядане там е хотел „Слийв Донард“. Освен луксозните стаи и класическата ирландска кухня, които предлага, там може да се насладите и на голф игрището „Ройъл Каунти Даун“, до което може да се иде пеша.

Планините Морн определено са нещо, което не трябва да пропускате да видите, особено ако обичате природата и се намирате в Северна Ирландия.

Официален сайт

[nggallery id=100]

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!