Дискриминация

Помощ с разходите при завеждане на дело/Расови и религиозни нападки

 Помощ с разходите при завеждане на дело
Ако възнамерявате да заведете дело, ще се сблъскате с финансови разходи. Можете да получите помощ. Commission for Racial Equality (CRE) може да успее да ви помогне с разходите.
Ако смятате, че сте дискриминиран(а) в работата си, вашият случай може да бъде отнесен при професионалния трибунал.
Ако имате право на държавни правни услуги, може да успеете да получите съвет и помощ от адвокат по силата на програмата за законна помощ. Помощ се предлага само за подготовка на делото. Даден адвокат няма да може да ви представлява по силата на програмата за законна помощ.

Расови и религиозни нападки
Расовите и религиозна нападки са такива, които се осъществяват поради нечий расов или етнически произход, или поради неговата религия или липса на такава. Те включват следното:
• физическа атака върху човек или семейство, осъществена от друг човек или група от хора;
• атака срещу нечие жилище или собственост, например, счупване на прозорец, хвърляне на предмети през отвора на пощенската кутия или запалване на автомобил;
• устна обида или заплаха;
• писмена заплаха, например, писмо, брошура, e-mail или текстово съобщение по телефона;
• обидно послание, написано на стена или сграда.

Расови обиди
Ако сте бил(а) измъчен(а), обезпокоен(а), обиден(а) или нападнат(а), поради расовия ви произход, човек, който ви е причинил подобно нещо може да бъде съден.
Нещо повече, ако някой подбуди омраза към хората от определена расова група, например, чрез публикуване или разпространяване на обидни брошури, този човек може да бъде съден за расова омраза.

Религиозни обиди
Ако сте бил(а) измъчен(а), обезпокоен(а), обиден(а) или нападнат(а), поради вашата религия, човек, който ви е причинил подобно нещо може да бъде съден.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

 • Ако ви е страх от мечки не ходете в гората декември 10, 2020
  Има една приказка – “Ако ви е страх от мечки не ходете в гората”. Приказката е доста правилна, но ако случайно ви е страх от мечки и се налага да отидете в гората, намерете някой, който не го е страх и знае какво прави. Всички сте съгласни с това мнение, нали. Да се върнем на […]
  novinar
 • Най-често задавания въпрос напоследък: „Кой може да кандидатства за статут на уседналост от чужбина?“ декември 10, 2020
  ✅Хора, които са били във Великобритания, поне за един ден през предходните 6 месеца, ✅Хора, които са извън страната, но притежават документ за Permanent Residence или ILR – с други думи от старите документи за постоянно пребиваване, ✅Хора, които в някакъв период в миналото са пребивавали 5 години във Великобритания и могат да го докажат, […]
  novinar

Follow us on Facebook!