Други Обща информация

Популярни алкохолни напитки и коктейли, с които да се разхладим през лятото

Времето навън вече е достатъчно топло и повечето хора започват да обмислят кога и къде ще прекарат лятната си почивка. Независимо дали предпочитате да се припичате под жаркото слънце или релаксирате на сянка,  освежаващите и разхлаждащи алкохолни напитки и коктейли се консумират от повечето почиващи често и по повечко.

Представяме ви някои от най-популярните алкохолни напитки и коктейли с тяхното съдържание, а за хората, които ограничават приема на калории, за да поддържат безупречната си лятна форма, сме добавили и калориите, които съдържа всяка напитка и коктейл. Имайте предвид, че количеството калории за коктейлите е усреднено, съставките може да варират в доста широки граници в зависимост от любимата рецепта на бармана, та дори и от неговото настроение в момента на приготвянето на коктейла.

В тази статия не ви призоваваме да се откажете от коктейлите или алкохолните напитки. Нейното предназначение е да ви запознае със съставките и различните полезни вещества в различните алкохолни удоволствия, както и с техните калории, за да може да направите обмислен личен избор. Ако си приготвяте коктейлите вкъщи, може да се опитате да използвате  възможно най-малко захар и подсладени напитки, за да намалите калориите в тях.

 

Коктейли

Мимоза: Приготвя се от 75 милилитра портокалов сок и 75 милилитра шампанско. С изпиването само на един такъв коктейл доставяте на организма си 42% от препоръчителната дневна доза витамин C.

Маргарита: Приготвя се от 30 милилитра текила, 15 милилитра куантро и 15 милилитра сок от лайм.

Мохито: Приготвя се от 45 милилитра ром, 30 милилитра сок от лайм, 6 листа от мента, 2 чаени лъжички захар и 30 милилитра газирана вода.

Водка с тоник: 45 милилитра водка и 120 милилитра тоник, сложете резен лимон – и коктейлът е готов.

Ром с кола: Смесете 45 милилитра ром със 120 милилитра кола, добавете и резен лимон.

Отвертка: Приготвя се от 45 милилитра водка и 100 милилитра портокалов сок.

Дайкири: За приготвянето му ще ви трябват 45 милилитра ром, 30 милилитра сок от лайм и 15 милилитра захарен сироп.

Джин с тоник: Смесете 45 милилитра джин със 120 милилитра тоник и добавете резен лимон.

Мартини: Приготвя се от 60 милилитра джин и 15 милилитра вермут.

Пиня Колада: Ще ви трябват 30 милилитра ром, 30 милилитра кокосово мляко и 90 милилитра сок от ананас.

Секс на плажа: Приготвя се от 45 милилитра водка, 15 милилитра прасковен шнапс, 45 милилитра боровинков сок и 45 милилитра портокалов сок.

Текила Сънрайз: Смесете 45 милилитра текила, 90 милилитра портокалов сок и 15 милилитра гренадин. Имайте предвид, че гренадинът е захарен сироп, така че бъдете внимателни колко добавяте, особено ако искате да запазите добрата си фигура.

Водка с Ред Бул: 45 милилитра водка се смесват с 250 милилитра Ред Бул.

Космополитън: Приготвя се от 45 милилитра водка, 15 милилитра куантро, 15 милилитра сок от лайм и 30 милилитра сок от боровинки.

Лонг Айлънд: Смесете по 15 милилитра водка, текила, ром, трипъл сек и джин. Добавете 30 милилитра лимонов сок и 30 милилитра захарен сироп и кола на вкус.

Коктейл Калории за една чаша
Мимоза 90 калории
Маргарита 120 калории
Мохито 135 калории
Водка с тоник 140 калории
Ром с кола 145 калории
Отвертка 145 калории
Дайкири 150 калории
Джин с тоник 150 калории
Мартини 160 калории
Пиня Колада 170 калории
Секс на плажа 180 калории
Текила Сънрайз 200 калории
Водка с Ред Бул 210 калории
Космополитън 220 калории
Лонг Айлънд 220 калории

 

Колко калории има в един шот

Някои хора предпочитат да пият шотове, защото смятат, че в тях има по-малко калории или просто защото пиенето им е по-забавно и приятно. Независимо какви са вашите причини, ако следите колко калории приемате, внимавайте, защото шотовете се обръщат бързо и може и да не забележите кога сте изпили прекалено много калории.

Вижте какво е средното съдържание на калории в един шот, за да си направите по-добра сметка колко да изпиете следващия път:

Шот водка – 96 калории.

Шот водка с желе – 96 калории.

Шот ром  – 96 калории.

Шот с ликьор Саутърн комфърт и лайм – 100 калории.

Шот текила – 104 калории.

Шот уиски – 105 калории.

Шот Йегермайстер – 155 калории.

 

Вина

Шампанско: Чаша от 150 милилитра съдържа средно между 105 и 125 калории. Ако искате да бъдете по-здравословни в избора си на шампанско, поръчайте бутилка Брут Зиро или Брут Нейчър, в които почти няма добавена захар.

Бяло вино: Чаша от 150 милилитра съдържа между 110 и 125 калории. Леките бели вина от сортовете Ризлинг и Пино гриджо съдържат по-малко калории от белите вина с повече алкохол като Шардоне, Совиньон блан и Мускат.

Червено вино: Чаша от 150 милилитра съдържа средно между 110 и 130 калории. Червеното вино съдържа полезните за сърцето полифеноли – антиоксиданти, които свалят лошия холестерол, както и ресвератрол – спомага за поддържането на кръвната захар в норми и изостря паметта.

Категории

RSS Статии от Chikov.com

  • Започвам да ценя времето си още повече! септември 10, 2019
    Започвам да ценя времето си още повече! Идния месец имам два изпита в университета Effective Interdisciplinary Study и Introduction to Social and Developmental Psychology. Трябва да намеря време да напиша около 6000 думи и направя няколко презентации. Ще намеря време, като си организирам нещата и не се губя времето.   Няма да си губя времето, […]
    Atanas Chikov
  • СЕРТИФИКАТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА БРИТАНСКО ГРАЖДАНСТВО август 6, 2019
    Ако имате статут за постоянно пребиваване като, Indefinite Live to Remain ( Settled Status) или Permanent Residence, вие може да подадете документи, за да вземете британско гражданство.   Преди обаче да вземете британско поданство, трябва да са изминали 12 месеца от получаване на статута ви, както и да  имате документи за владеене на английски език и да покажете сертификат за […]
    Atanas Chikov

Follow us on Facebook!